Notifications
Clear all

Polisztirol hőszigetelés, mennyire hatékony és tartós?  

 

isti
 isti
(@isti)
Új tag
Csatlakozva: 2 év telt el
Hozzászólások: 2
2018-05-23 8:20 du.  

Polisztirol típusú szigetelésről, családi háznak, kinek vannak tapasztalatai? Mennyibe került,  és valóban megérte, csökkent a fűtési költség?mennyire érte meg.

Mennyire tartós? Olvastam, hogy 15 év után könnyen lemállik a házfalakról, ez mennyire igaz? Kérem, olyanok írjanak akiknek már régebb óta megvan és van saját jó vagy rossz a tapasztalata. 

 


Idéz
karesz
(@karesz)
Új tag
Csatlakozva: 2 év telt el
Hozzászólások: 3
2018-05-27 3:55 du.  

Helló Isti!

Nálunk pl. megjelent a penész, ezért gondolkoztam ilyen polisztirol hőszigetelésen én is, azt írják, 10 év szavatosságot vállalnak rá (van ahol 25 évet, de csak bizonyos feltételek mellett), ami fura, mert ha 30-40 évig is jó, ahogy állítják a gyártók/forgalmazók, akkor miért nem adnak annyi garit rá? A másik hogy a szembe szomszéd háztömböt 10 éve ilyen anyaggal vonták be, és sok helyen egyszerűen "megrogyottnak" látszik a burkolat.

Nem tudom, hogy a kivitelezés volt rossz vagy mi a baja. Meg olvastam, hogy ezek éghetőek de nagyon, illetve egy HBCD-nevű anyaggal kezelik ezeket, hogy annyira mégse égjen. Viszont az alapból káros, folyamatosan "kipárolog", talán be is tiltják ezt az anyagot. Nekem ez a polisztirol ezért nem szimpatikus, tűzveszélyes, vagy ha nem akkor káros anyaggal kezelik. Én sem tudom valóban mennyire tartós, mert ha a szomszéd házat nézam, hát eléggé elrontottak ott valamit, hogy rogyadozik és hullik le az egész 10 év távlatából.

Az angliában leégett toronyháznál is ez volt a baj, ilyen polisztirol szigetelés miatt terjedt szét  a tűz...ennyire biztonságos? DE mindig egy 10-15 év után derülnek ki, hogy lehet trágya az egész. 


VálaszIdéz
Oszd meg: