Értesítések
Minden törlése

Penész a szoba sarkaiban

 

karesz
(@karesz)
Új tag
Csatlakozva: 3 év telt el
Hozzászólások: 3
Topic starter  

Sziasztok!

Nálunk a szoba sarkai elszíneződtek kicsit, ott megjelent a penész. Több penészesedést gátló szerről olvastam eddig, kinek mi vált be eddig? Mit javasoltok?

Üdv: Karesz!

 


Idéz
Kreatív lakás
(@andras)
Címke Admin
Csatlakozva: 7 év telt el
Hozzászólások: 2
 

Szia!

Két megoldást tudok ajánlani: vagy lekezeled a sarkokat valamilyen penészölő folyadékkal/anyaggal, ami kisebb penészesedés esetén még működhet is. Ha viszont több helyen - nagyobb kiterjedésben - penészesedik a fal a sarkokban,  akkor érdemes kipróbálni a Protektor penészmentesítő festékét. Ha alapból fehérek a falak, akkor a penészes részeket elég átfesteni vele színezés nélkül. A protektor festék többe kerül, viszont tartósabb megoldás, nálunk bevált! Ha nagyon nagy kiterjedésű a penészes rész, akkor ott épületgépészeti, szigetelési problémák is lehetnek.


VálaszIdéz
karesz
(@karesz)
Új tag
Csatlakozva: 3 év telt el
Hozzászólások: 3
Topic starter  

Szia!

Köszi a választ! Ennek a Protektornak utána néztem, elég érdekesnek tűnik a referenciáik alapján legalábbis. 


VálaszIdéz
Nagy Iza
(@nagy-iza)
Új tag
Csatlakozva: 2 év telt el
Hozzászólások: 0
 

Szia! Nálam a fürdőszobában okozott sok bosszúságot a penész. Sok mindent próbáltam már, de hosszú távon azt tanácsoltak, hogy a vegyszerek helyett a megelőzésre koncentráljak. Ablak hiányában nálam a páramentesítő vált be. Nappaliba is biztos van ennek egy variánsa, bár az enyém mozgatható, úgyhogy szerintem másik szobába is átköltöztethető. Nekem azóta teljesen megszűnt a probléma, én ilyet használok: https://szerelvenybolt.hu/kazanok-es-keszulekek/egyeb-keszulekek/paramentesitok/ariston-deos-20-paramentesito-keszulek-15899

Remélem, tudtam segíteni és mihamarabb megszűnik a penészprobléma. 


VálaszIdéz
Oszd meg: