Ötletek étkezőkhöz

Szellős étkező zöld és a rózsaszín kombináció­ból

Szellős étkező zöld és a rózsaszín kombináció­ból

Látvány

Ez a szellős étkező a vi­rágokon oly gyakran fellelhető zöld és a rózsaszín kombináció­ból merít ihletet. A képen látható kellemes hangulatot mindemel­lett a sok fehér, az üvegek és a gazdag textúrájú székek, illetve párnák biztosítják.

Színek

A rózsaszín és a zöld a természet egyik legkedveltebb színösszeállítása, így tökéletes egy szoba alaptémájának. Ha le­vélárnyalatú és hűvös zöldet vá­lasztunk, az elveszi a rózsaszín összes édeskés ízét, s ezek után már könnyebb befogadni. A szín­összeállításhoz kevert sok fehér részlet felélénkíti az összhatást, és meggátolja, hogy a két tónus túl merev, szigorú látványt ered­ményezzen.

Bútorok

A teljesen egyszerű, fe­hér étkezőasztalt a határozott megjelenésű klasszikus nádfona­tú, Lloyd Loom székek keltik élet­re. Fonott felületük tökéletesen illik a helyiség természetes témá­jához, a telt rózsaszín anyaggal bevont párnák pedig extra ké­nyelmet biztosítanak. A hatal­mas, itt-ott kopott felületű tálaló karaktert ad a szobának, és meg­gátolja, hogy túl modern legyen. A fiókos részek hasznos tárolóka­pacitással rendelkeznek, a pol­cok pedig csodás kirakatként szolgálnak a káprázatos fehér és zöld porcelántárgyak számára.

Ablak

A roló és a mélyzöld füg­göny kombinációja sokoldalúan használható, mindemellett továb­bi zöld színfolt is megjelenik a térben. Az ilyen nagy helyisé­gekben a függöny amúgy is kelle­mesebb és otthonosabb hangula­tot teremt, a roló pedig az erős fényt szűri meg.

Csillár

Az étkezőt általában es­tefelé használjuk, hiszen ez egy olyan hely, ahol kényelmesen az asztal köré ülhetünk és elkölthetjük a vacsoránkat. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő han­gulatvilágítás kialakítása, mely megalapozza a nyugodt, meghitt légkört. Erre tökéletesen alkal­mas néhány gyertya, és ez a kü­lönös, modern, ám tradicionális vonalvezetésű csillár, melynek megvan az az előnye, hogy a nap bármely szakában nagyszerűen mutat.