Csináld magad - konyha

Falusi frissesség a konyhában

A vajszínű és terrakotta színek társítása meleg, napsütötte han­gulatot kelt.

A vajszínű és terrakotta színek társítása meleg, napsütötte han­gulatot kelt.

A vidékies stílusú konyha kialakításának ra­finált módja, hogy a konyhabútorok ajtói eltérő típusúak. Az itt bemutatott példán a betétes, a lambériázott, az eredeti régi bú­torok ihlette lyukakkal átfúrt ajtókat variál­ják nyitott polcokkal, és a belső panelt csir­kehálókkal helyettesítő faliszekrényekkel. A fogantyúk és a gombok folytatják a stílu­sok keveredését. Ahol nincs hely egy valódi öntöttvas tűzhelyhez, válasszunk egy ha­sonló stílusú, szabvány szélességű tűzhelyet sárgaréz borítással. A föléje szerelt, méretre készített alacsony polc nem csak tárolásra jó, a tetejére a szép porcelántól a nosztalgi­kus emlékekig bármit kitehetünk.

Visszafogott színeket használjunk. A fe­hér csempével burkolt munkalap a falon is folytatódik, a csodaszép terrakotta padló szépen harmonizál a nyers fával és a krémszínű bútorral, a sötétzöld Windsor-stílusú karosszék vi­szont erős kontrasz­tot képez a bútorok színével.

Mit használha­tunk még?

  • állat- vagy növénymo­tívumokkal díszített, dombormintás csempe,
  • öntöttvas tűzhely,
  • szürkéskék színű konyhabútor,
  • fa borítású munkafelü­letek.

Vidékies konyha

A vidékies konyhákba nem illenek a fényes, csil­logó fémfelületek, ezért rézből vagy ónból készült kiegészítőket válasszunk. A fiókok kagyló alakú fo­gantyúi olyanok, mintha egy régi iratszekrényről származnának.

A terrakotta padlóbur­koló vidékies stílusú hatást kelt

A terrakotta padlóbur­koló vidékies stílusú hatást kelt. Gondosan tömítsük és szigeteljük, mert a terrakotta porózus, és magá­ba szívja a folyadékot.

A polcokat töltsük meg apró tárgyakkal!

A polcokat töltsük meg apró tárgyakkal!