Hőszigetelő festék

Hogyan szigeteljünk beltérben kenhető kerámia bevonattal?

Az energiafelhasználás csökkentése, hatékonyabbá tétele napjainkban fontosabb, mint eddig bármikor. Ez elsősorban a fűtési költségek csökkentésére irányul. Egy új technológia segítségével hatékonyan megoldhatjuk otthonunk belső falainak utólagos hőszigetelését.

A külső homlokzati hőszigetelése sokszor csak nehézkesen vagy egyáltalán nem oldható meg. Társasházaknál például a magas költségek miatt jelent problémát a kivitelezése, de a belső hőszigetelésre ilyenkor is van lehetőségünk. Ezzel pedig még akkor is sokat spórolhatunk a fűtésen, ha a ház később kívülről is le lesz szigetelve.

Az utólagos belső hőszigetelés akár házilag is elvégezhető, általa pedig jelentősen csökkenthetjük a lakás hővesztéség, a falak hőáteresztését.

Belső falak szigetelése költséghatékonyan, időtállón

A belső falak szigetelésével megakadályozhatjuk, hogy a lakás belső hője elszökjön, azaz csökkenthetjük a hőveszteséget. A belső szigetelésre többféle megoldás létezik, de ezek többnyire nagyon sokba kerülnek és szakemberek nélkül nem kivitelezhetők. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a beltéri szigetelés általában jelentős helyet vesz el a belső térből.

A kerámiatartalmú hőszigetelő vékonybevonat napjaink legjobb megoldás energiahatékonyság és költségek szempontjából is. A bevonat kellő hővédelemmel látja el a belső falakat, csökkenti a lakás hőveszteségét. Nem a legolcsóbb megoldás, de ár-érték arány tekintetében kétségkívül a legjobb. Megfizethető és mivel saját kezűleg is bárki elvégezheti a bevonat felvitelét, nem kell szakembert fogadni sem a munkához. Másik előnye, hogy mivel vékonybevonat, nem foglal el helyet a belső térből.

Belső falak hőszigetelése könnyedén

Mind többen döntenek a kerámia tartalmú vékonybevonat alkalmazása mellett a belső falak utólagos hőszigeteléséhez. Egy lakásfelújítás alkalmával magunk is könnyedén felvihetjük a bevonatot és attól sem kell tartanunk, hogy a belső tér csökkenni fog miatta. A vékonybevonat ráadásul nem csak a falakon, de a mennyezeten is alkalmazható.

Jelentősen csökkenti a hőveszteséget, megszünteti a falak hideg érzetét. Minden irányból kellemes meleget biztosít, így nagyban növeli a komfortérzetet. Csökkenti a falak és a belső levegő hőmérséklete közti különbséget, ezért jobban érezzük magunkat tőle a helyiségben. A vékonyvakolat kitölti a falakon, mennyezeten lévő repedéseket, a gipszkarton és más elemek illesztési hibáit.

Penészedés ellen beltéri hőszigetelő bevonattal

A hőszigetelő vékonybevonat segítségével saját magunk is egyszerűen elvégezhetjük a belső falak utólagos szigetelését. A művelet semmiben nem tér el egy hagyományos módon elvégzett festéstől. A vakolat felhordása előtt készítsük elő a falakat!

  • A falak legyenek teljesen szárazak!
  • A falakat portalanítsuk, zsírtalanítsuk!
  • A málló, laza részeket távolítsuk el, hogy hordozóképes felületet kapjunk!
  • A penészfoltokat kaparjuk le, tisztítsuk meg és kezeljük a fertőzött részt penészölővel! A kerámiatartalmú hőszigetelő bevonat felhordását addig ne kezdjük el, míg gombaölővel teljesen el nem pusztítottuk a penészgombát! Ha kell, többször használjunk gombaölőt, glettelés előtt és után kezeljük vele az érintett felületet.

A beltéri hőszigetelő bevonat használatával megakadályozhatjuk a penész kiújulását, így otthonunk levegője egész évben egészséges és tiszta lesz. A hatékony hőszigetelésnek köszönhetően megtakarításokat érhetünk el a fűtési költségek és a felhasznált energia terén, komfortosabbá tehetjük otthonunkat, mégpedig elérhető áron.