Falfesték

Modern színek az otthonodba

Manapság a „modern” szó sokféle dolgot jelent, különösen, ha új belső festési projektbe kezdünk. Egyesek úgy gondolják, hogy a tiszta fehér festék a modernitás megtestesülése, míg mások mély, drámai árnyalatokat képzelnek el. De az igazság az, hogy mindkét színtípus képes új stílusmagasságba emelni az élettelen tereket, attól függően, hogy hol és hogyan használják őket. A modern színek sem feltétlenül a kortárs építészet számára vannak fenntartva, inkább egy aktuális érzékenységet ragadnak meg.

Az elmúlt években az embereket általánosságban erősen uralták azok az elavult elképzelések, miszerint a modern szoba tiszta fehér. Ez tulajdonképpen azt is elismeri, hogy a fehér és a szürke semleges variációi valójában a mai festészeti projekteket uraló színtrendek előfutárai, nagy jelentőségük van az egyedi színkeverésű falfesék tematikájában is.

Fehér gazdagság

Egyes színek soha nem mennek ki a divatból, például a sokoldalú és élénk törtfehér. De mivel törhetjük meg a fehér unalmát? Mit szólnál egy végtelenül nyugodt és bájos rózsaszín érintéshez? Használhatod bárhol, ahol kellemes, meghitt és kiegyensúlyozott érzést szeretnél kelteni, például hálószobában vagy fürdőszobában.

Fekete szépség

Mélység és drámai hatás létrehozása érdekében fesd feketére a falakat! Rendkívül elegáns módja más színek kiemelésének, és erőteljes stíluskifejezést kölcsönöz. A fekete egy meleg, modern, gazdag tónus, amely bármilyen árnyalattal jól kombinálható, de különösen a fehérekkel, mélyzöldekkel, rózsaszínekkel és fémes tónusokkal klappol.

Excalibur szürke

Mit szólnál egy ibolyaszínű árnyalattal finoman megbolondított szürkéhez? Kifinomult és visszafogott tónus, amely ideális hálószobába vagy fürdőszobába. Szeretjük ezt a romantikus, hangulatos árnyalatot, amely új életet lehel az alapszürkébe.

Holdfény

Ahogy a neve is sugallja, ez az árnyalat nem egészen fehér, és nem is teljesen szürke – valahol pont a közepére esik. A halványszürke zöldes árnyalattal egy rendkívül finom szín, amely számos anyagot és textúrát kiegészít, sokoldalú és árnyalt, érdemes kipróbálni. Használd nappaliban, hálószobában vagy fürdőszobában, és párosítsd lágy, fémes díszítőelemekkel, például antik sárgarézzel vagy szálcsiszolt nikkellel.

A belsőépítészetben két szín mindig jobb egynél, három pedig kettőnél. De mivel több ezer szín és milliónyi árnyalat közül válogathatunk, vajon hogyan hozhatunk létre egy valóban jól működő kombinációt? A válasz: némi szakmai irányítással. Így megkerestünk néhány professzionális lakberendezőt jól bevált színösszeállításokért, amelyek időről időre visszatérnek a trendekbe. Akár a gazdag, elbűvölő hangulatú színeket, akár az elegánsabb hideg tónusokat részesíted előnyben, itt van 3 párosítás, amelyet otthonod minden egyes helyiségébe sikeresen beilleszthetsz!

  • Egyik kedvenc színsémánk egy egyszerű párizsi szürkéskék, természetes bézs tónusokkal párosítva. Nyugodt és derűs hangulatot kölcsönöz a szobának.
  • A merészebb árnyalatok, mint például az erdőzöld, gyönyörű hatást keltenek, különösen, ha semleges színekkel, például világosszürkével kombináljuk. Csodás egyensúlyt teremt.
  • Egy másik favorit színkombinációnk a kék, a homok és a szürke mesterhármasa, mivel a béke és a kényelem érzését idézi, valamint tiszta, modern érzést kölcsönöz.