Javítás a ház körül

Betonpadló javítása és védelme

Ötlet! A betonpadló kitört darabjait és repedéseit egy új réteg ráhúzásával javíthatjuk ki.

A betonból és cementesztrichből készült padlónak is van élettartama, különösen, ha gyakori igénybevételnek van kitéve. Az ütésnek, nyomásnak és súrlódásnak repedések, törések, barázdák és karcolások formájában látható nyomai vannak. Az erős szennyeződések, mint pl. az olaj, a benzin, a gumi, is károsítják a betont. A javításra, és különösen a szisztematikus karbantartásra nagy szükség van.

Először is készítsük elő a padlót

Gondosan távolítsuk el az olajat, a zsírmaradványokat és a szétmorzsolódott betont a felületről. A műveletet homokfúvó készülékkel vagy nagy nyomású gőzzel végezzük. Ezután következik a hibák javítása. A repedéseket vágókoronggal tágítsuk ki, és valamennyi levált részt, illetve a port is távolítsuk el. A padló a művelet után legyen kemény, tiszta és strapabíró.

Az egész felületet kenjük be az epoxidos, kétkomponensű alapozóval. Az anyag behatol a pórusokba, és tökéletesen zár. Ezt követően habarccsal töltsük ki az előzőleg benedvesített nagyobb repedéseket. A padló felületének tökéletesen zártnak és simának kell lennie. Ha száradás után a felületen apró repedések keletkeznek, vigyünk fel még egy alapozóréteget.

Az utolsó réteget kenjük vagy hengerezzük fel a felületre. Legalább 16, de inkább 24 óra elteltével vigyünk fel még egy réteget. A száradás alatt a nedvességtől védjük a felületet. Hét nap elteltével a padló teljesen megszárad és tökéletesen terhelhető.

Betonpadló javítása

Lépések:

  1. A pince, garázs, vagy más helyiség betonpadlóján keletkezett repedéseket csiszolókoronggal tágítsuk ki.Betonpadló javítása 2
  2. Ha a padló és pormentes, egyenletesen felvihetjük a póruskitöltő alapozót.
  3. A réseket habarccsal töltsük ki.
  4. A második réteg felhordása után kész a javítás.
Szerszámosláda: derékszögű csiszológép (flex), védőszemüveg, védőmaszk, védőkesztyű, felületcsiszoló, simítólapát (spakli), festőhenger.