Ötletek étkezőkhöz

Étkező világos, hű­vös, könnyed légkörrel

Étkező  világos, hű­vös, könnyed légkörrel

Látvány

A képen látható étkező halvány árnyalataival és renge­teg fehér bútorával világos, hű­vös, könnyed légkört és tiszta környezetet teremt. Ez a mind­össze néhány kulcselemre és színre szorítkozó, egyszerű összeállítás igazán üde és romanti­kus enteriőrt alakít ki.

Színek

Meglehetősen sok fehé­ret tartalmaz ez a helyiség, azon­ban a megszokottól eltérően nem a falakon. Az asztal, a szé­kek és a polcos szekrény mind­-mind fehér, ugyanúgy, mint a tü­körkeret. A padlóburkolat finom, halvány árnyalatot kapott, a fala­kat pedig lágy orgonalila borítja. A hűvösebb tónusok szinte kitol­ják a határokat, itt a tompa szür­ke és a fátyolos lila növeli térér­zetünket. A lila asztalterítő és a szalvéták, illetve a polcon lévő poharak és étkészlet szokatlan kék színfoltjai további lágy színe­ket vezetnek be.

Bútorok

Egy olyan helyiségben, amely nem kap sok természetes fényt, ideálisak a fehér székek és az ugyanilyen színű asztal, mivel üde hatást keltenek. A fehér asz­tallap növeli térérzetünket, és visszatükrözi a fényt. A bútor egyszerű vonalvezetése egységet képez a kortárs stílusú dobozszekrénnyel, mely tároló- és tála­lófelületként is funkcionál, ráadá­sul érdekes részletként gazdagítja ezt a halvány szín-összeállítású helyiséget.

Tükör

Egy magas tükör bármi­lyen enteriőrben hasznos lehet. A képen látható darab majdhogy­nem ajtó nagyságú, így teljes egészében visszatükrözi a polc­szekrényt, és azt az érzetet kelti, mintha egy másik, ehhez hasonló szoba nyílna belőle. A tükrök minden világos és fényes tárgyat visszatükröznek, melynek követ­keztében a tér világosabbnak és nagyobbnak látszik.

Kiegészítők

A polcos szekrény tökéletes helyet biztosít a káprá­zatos üvegáruknak és a porcelánoknak. Sőt mi több, terítéskor is azonnal kéznél vannak a szüksé­ges dolgok, és ha úgy tartja ked­vünk, a polcokat bármikor átren­dezhetjük újabb darabokkal.