Ötletek étkezőkhöz

Étkező egzotikus, észak-afrikai hangulattal

 Étkező egzotikus, észak-afrikai hangulattal

Látvány

Ez az étkező egzotikus, észak-afrikai hangulatot idéz. A gyönyörű fedlappal díszített, kerek fémasztal akár egyenesen egy arab kasbahból is jöhetett volna, a növények, a fonott kosár és a telt narancs színfoltok pedig a meleg, egzotikus mór éjszaká­kat varázsolják a helyiségbe.

Színek

A fehér alapszínnek kö­szönhetően az étkező üde és vilá­gos. A mennyezetről lógó vízipi­pa és az erőteljes, domináns színek nélkül is megjeleníthető egy térben az észak-afrikai téma. Jelen esetben ezt a meleg, fűsze­res narancs és a mélykék árnya­latok oldják meg. A látványnak a sötét fém-, illetve a meleg fatónusok adnak mélységet, továbbá ezek élénkítik fel az összképet.

Bútorok

Az ívelt kovácsoltvas a mór látvány egyik kulcseleme, amit a kerek asztal berakott felüle­te még inkább erősít. Az élénk csempedarabok nélkülözhetetlen elemek, mindemellett praktikusak is – kemény, hőálló felszínt biztosí­tanak az asztal számára. A kis szék ehhez hasonlóan az asztal­hoz illő autentikus, meglehetősen alacsony darab, mely a mór stílus egy másik jellegzetes eleme.

Szekrény

Ennek a beépített szekrénynek a mélykék, vékony csík és a dekoratív, narancsszínű stencilminta kölcsönöz egzotikus külsőt. Az i-re a narancsszínű fo­gantyú teszi fel a pontot. Az ajtó hálószerű üvegbetétjén keresztül átlátszanak a testes cserépáruk, melyek további színfoltokkal járulnak az összképhez.

Kiegészítők

A fonott kosarakkal társított erőteljes kék és terrakot­ta színű égetett agyagtárgyak egyszerűek, kedvesek és szeré­nyek – ez pontosan illik ehhez az enteriőrhöz. A fonott kosárba ál­lított cserepes növény buja, ter­mészetes érzést kelt. A kőpadlót egy narancsszínű szőnyeggel melegítették fel, mely telt színé­vel fokozza az összhatást.