Ötletek étkezőkhöz

Frissesség és lendüle­tesség jellemzi ezt az étkezőt!

Frissesség és lendüle­tesség jellemzi ezt az étkezőt

Látvány

Frissesség és lendüle­tesség jellemzi ezt az étkezőt, melyet lelkünket simogató árnya­latokkal díszítettek, továbbá stra­pabíró és különféle egyszerű, modern elemekkel rendeztek be.

Színek

A narancssárga szín energiát és egészséges étvágyat gerjeszt, ezért pontosan megfelel egy étkezőbe. Itt az egyensúly ki­alakítása érdekében az egyik fa­lat narancsszínűre festették, míg a másik fehér színt kapott. Az asztalterítő anyagán az ínycsik­landozó, élénk citrus az érett sár­ga árnyalatával találkozik, mely nem rikító és ízléstelen összképet eredményez, hanem egy csodá­latos és színgazdag felületet. Másrészről viszont a helyiségben látható nagy mennyiségű fehér színnek köszönhetően az étkező üde és friss marad, nem pedig zavaróan élénk.

Bútorok

A bútorok barátságos egyvelege visszafogott és közvet­len légkört alakít ki maga körül. Az egyszerű, olcsó asztalt az élénk asztalterítő dobja fel, a szé­kekre pedig kényelmes és színes párnák kerültek. Több össze­csukható szék talált helyet magá­nak ebben az étkezőben – ez nagyon ötletes választás, hiszen szükség esetén összecsukhatjuk őket, és rögtön tágasabb a tér.

A fehér fémszekrény kortárs stí­lusú hangot üt meg. Ez például egy olyan bútordarab, mely rend­szerint a dolgozószobában kap helyet, pedig praktikus tárolási kapacitásának köszönhetően eb­ben a térben is nagyszerűen használható.

Polc

A falakon lévő polcok in­kább dekor- és pakolófelületként, mint tárolóegységként funkcio­nálnak. Az étkészlet és a poharak fehér, illetve narancsszínűek, így nagyszerűen illenek a szoba szín­világához. Egymás mellett felso­rakozva szembetűnő részletet ké­peznek.

Padlóburkolat

A világos padló­burkolat tökéletes ebbe az élénk enteriőrbe, ahol a mély pink szí­nű szalmaszőnyeg extra színfolt­ként jelenik meg. Még egy ilyen narancs-fehér színösszeállításnak is jót tesz, ha egy vagy két kiegé­szítő árnyalattal bővítjük. Ettől a helyiség sokkal megnyugtatóbb és kevésbé merev lesz, mind­emellett kontrasztot teremthe­tünk, mely a fő árnyalatokat még hangsúlyosabbá teszi.