Ötletek étkezőkhöz

Étkező erőteljes színvilággal

Étkező erőteljes színvilággal

Látvány

Van valami pazar és eg­zotikus ebben az étkezőben, me­lyet a falak gazdag, erőteljes színvilága és a kovácsoltvas bútor eleganciája áraszt.

Színek

A falakon látható lime-zöld és burgundi együttese drá­mai, színgazdag enteriőrt hoz létre. Az ezzel harmonizáló zöld tányérok, és a hozzájuk társított mélyebb árnyalatok egészítik ki az összképet – például a székek mélykék kárpitja, a poharak és az alátétek teltebb tónusa. A halvány padlóburkolat egy kis világosságot hoz a térbe, mely emeli az összképet, és inkább drámai, mint borongós hangulatot áraszt.

Bútorok

A kovácsoltvas asztal és a székek megrendelésre ké­szültek, s egyedi megjelenést biztosítanak a helyiségnek. Az üveg asztallap világosabbnak mutatja a teret, mely elengedhetetlen egy olyan enteriőrben, ahol a sötét színek dominálnak. Az asztal ke­rek formájú, mely jóval barátságosabb, mint egy négyszög alakú design, mindemellett tökéletes kisebb étkezőkbe is.

Világítás

Ebben az étkezőben gondosan kiválasztott fémcsillár és falikar található, mely tökéle­tesen kiegészíti a szoba közepén elhelyezett kovácsoltvas asztalt. A két, különböző áramkörre kö­tött felső és oldalsó világításnak köszönhetően a fényerősséget az alkalomnak megfelelően könnye­dén változtathatjuk, az erős fény­től egészen a halvány hangulatvi­lágításig.

Kiegészítők

Ezeket az elemeket szigorúan a helyiség színösszeál­lításához választották. A poha­rak, tányéralátétek és néhány tá­nyér mélykék árnyalatú, mely tökéletes összhangot képez a székek kárpitjával, míg a többi porcelánáru a falakéval meg­egyező élénk lime-zöld színű.