Ötletek étkezőkhöz

Sötét fabúto­rok és rusztikus asztal az étkezőben

Sötét fabúto­rok és rusztikus asztal az étkezőben

Látvány

Az egzotikus párnahu­zatokon és a káprázatos asztalte­rítőként használt hosszú szári­anyagnak köszönhetően a régi székek szedett-vedett egyvelege és a robusztus asztal elegáns megjelenést kap. A sötét fabúto­rokat a modern, fehér porcelán étkészlet élénkíti fel, s olyan össz­kép alakul ki, ahol a keleti stílus találkozik a nyugatival, a régi pe­dig az újjal.

Színek

A halványzöld falak üde hátteret képeznek, mely fehérrel keverve (a nyílászárókon, étkészleten és a függönyön) ultramo­dern hatást kelt. A sötétebb zöld szárianyag aranymintázata újabb egzotikus vonásokkal erősíti az összhatást.

Bútorok

A sötét bútorok nagyon kelendőek manapság, s bár ezek a székek régebbi eredetűek, melaszra emlékeztető árnyalataiknak köszönhetően mégis kortárs stílu­sú hangot ütnek meg. A régi kar­cokat, sérüléseket viasszal vonták be, melytől a fa felülete gyönyörű­en fénylik. Ez az étkező elég tágas, így a hatalmas, sötét fa tálalószek­rény számára is van elegendő hely. A plasztikus formájú, modern vá­zák üde légkört biztosítanak ennek a tradicionális bútordarabnak.

Textíliák

Az asztalterítőt mi magunk is elkészíthetjük egy rö­vidáru boltban vásárolt anyag­ból. A párnák elkészítéséhez pe­dig két réteg vattabélésre vagy vatelinre húzzuk rá az anyagot, majd hogy a párnát biztonságo­san a székhez erősíthessük, tépőzárral varrjunk mindkét végére arany és zöld szalagokat.

Világítás

Az asztal fölé mélyen belóg két lámpa, melynek fehér ernyői tökéletesen illenek az étkészlethez és a függönyhöz. Ezek lágy fényfoltokat eredményez­nek, melyek tökéletesek az étkezéshez, és ha a többi fényforrást lekapcsoljuk, ezek a világítótes­tek pontosan kijelölik az asztal helyét a szoba közepén.Sötét fabúrkolat,