Ötletek étkezőkhöz

Elegáns étkező az 1930-as évek nosztalgikus hangulatával

Elegáns étkező az 1930-as évek nosztalgikus hangulatával

Látvány

A formás kandalló fa-borításának, a festésnek és a tá­lalószekrénynek köszönhetően ez az elegáns étkező az 1930-as évek nosztalgikus hangulatát idé­zi. A hajópadló és a modern szé­kek ugyanakkor kortárs jelleget adnak, mely az enteriőrt korsze­rűvé és könnyen befogadhatóvá varázsolja.

Színek

A magasan elhelyezett díszszegély, mely az 1930-as évek klasszikus jellemvonása, kettéválasztja a falat, így a felü­letek különböző színei azonnal magukra irányítják figyelmün­ket. A szegély felett a fal fehér színt kapott, míg alatta egy vé­kony halványzöld csík alakít ki peremet végig az egész helyi­ségben. A ’30-as évek tereiben gyakran megfigyelhető egy-egy festett szegély és vonal, mely keretszerűen egybefogja az egész szobát. Az itt kiválasztott zöld összhangban áll az eredeti tálalószekrény színével, ami stíl­szerű ötlet. A díszszegély alatti terület lágy krémszíne meleg, napos hatású, ráadásul nagyon praktikus.

Bútorok

Ez az antik tárgyakat és bútorokat árusító üzletben meg­vásárolt eredeti tálaló csodálato­san befért a kéménytest oldalán kialakított falmélyedésbe. Mellet­te a ragyogó, faborítású kandalló autentikus hangot üt meg, mely­nek geometrikus, dobozszerű alakja tipikus ’30-as évekbeli jellegzetesség.

Az egyszerű faszékek és a hatalmas, téglalap alakú ebédlőasztal időtlen megjelenésével bármilyen enteriőr bútora lehetne. Jelen esetben fafelületük tökéletesen harmonizál a vissza­csiszolt, natúr színű hajópadlóval. A sikeres összkép kulcsa a régi és az új elemek egyvelegében talál­ható. Mindez meggátolja, hogy a tér túl tematizált, múzeumi han­gulatú legyen, mégis megtartja az elegáns, ’30-as évek ízét.

Kiegészítők

Egykarakteres stílus­jegyeket tartalmazó enteriőrben a kiegészítők nagyon sokat segíthetnek a téma kialakításában, me­lyek legalább olyan erőteljes hatást alakíthatnak ki, mint maguk a bú­torok. Itt, a falon látható óra és a fa képkeret hívja vissza finoman és stílusosan a kor hangulatát.