Építési ismeretek

Construma 2020, megéri kiállítani? A Hungexpo pénzéhes francia gazdáinak egyedül!

Jelen összefoglalónkat több építőipari cég megkeresése alapján, egy olyan érdekes eseménnyel kapcsolatban írjuk, amely érinti az építőpari cégek egy jelentős részét, kezdve a gyártókon keresztül a kereskedőkön át a vásárlókig. A Construma 2018 és 2019 kiállítás, mindenki megdöbbenésére egy rendkívül negatív eredményt produkált a látogatók számát tekintve, amely a prosperáló gazdasági és a szárnyaló építőipari növekedés függvényében megdöbbentő.

Vélemény a Construma 2018-as kiállításáról

Nézzük is meg miért olyan katasztrofális az „eredmény”

2018-ban a korábbi évek látogatószáma alapján 65.000-70.000 látogató lett volna elvárható, e helyett 46.000 látogatószámról számolt be a Hungexpo. De tekintsük meg grafikonon, amely ezt a visszaesést és az elmaradt látogatószámot még döbbenetesen mutatja.Vélemény a Construma 2018-as kiállításáról - Látogatószám változásaFrissítés: 2019-ben drasztikusan tovább esett a látogatószám!

De mi áll ezen döbbenetes visszaesés mögött?

Hogy megtudjuk, mi áll ezen óriási visszaesés mögött, megkérdeztük a kiállítókat, a válaszokból állítottuk össze rövid, de tömör felsorolásunkat:

  • ingyenes e-ticket megszüntetése
  • extrém magas belépőjegy árak
  • magas parkolási díjak
  • alacsony színvonalú szolgáltatások

Az összes általunk megkérdezett kiállító, panaszkodott arra, hogy a rendkívül magas standbérleti díjak mellett a belépőjegy árak is nagyon magasak lettek, amelynek következtében a látogatószám drasztikusan visszaesett. Tehát a felemet bérleti díjért harmadannyival kevesebb látogatót kaptak.

A kiállítók nagy része arra is panaszkodott, hogy miközben nekik a interneten ingyenesen megtekinthető versenytársakkal kell konkurálni, addig az ő potenciális látogatóiktól és vásárlóiktól 1500 Ft-4800 Ft / fő / nap értékű belépőjegyet kérnek. És akkor még nem is beszéltünk a horrorisztikus parkolási díjakról és a kiállítás közelében lévő közlekedési anomáliákról.

A Construma szervezőit ez nem érdekli, a kiállítóktól beszedték az extém magas kiállítói díjat, a kevesebb látogatótól pedig jóval több belépési díjat szedtek.

Visszatérve a címben feltett költői kérdésre, egy valakinek biztos megérte, ha senki másnak nem is: a Hungexpo francia gazdáinak.

Úgy tűnik a Construma szervezői megcsinálták a lehetetlent, megnyúzták a kecskét és megették a káposztát is.

A történelemből már megismertünk a franciákat Trianonban.  Érdekes, hogy ezek után van „magyar” ember aki kiszollgálja őket.

Cikkünk folyamatosan frissítjük!

(X) Ez egy véleménycikk nem feltételenül tükrözik a portáluk álláspontját.