Lakástextíliák

Modern virágos textíliák a szobában

A hagyományos virágos motívu­mok erős (sokkoló) ciklámenszínnel társítva friss, modern hatást adnak a meghitt, vidékies stílusnak.

Modern virágos textíliák

Ebben a szobában a hagyományos stílushoz modern színvilágot választottunk; a vidékies bútorvászon – szemben a merész ciklámen­színnel – rendkívül újszerű hatású. A szoba fő motívuma az erős kontraszthatású függöny, a mély ciklámenszínű bársonnyal bevont szó­fát pedig ellensúlyozza a hagyományos virág­mintás karosszék. A lágy, krémszínű szőnyeg harmonizál a fal antikos hatású tónusával.

A falakat árokeresztékes faburkolat borítja a körbefutó párkányig, ami hamisítatlan vi­dékies hangulatot teremt. A rusztikus hatást az egyszerű megmunkálás hangsúlyozza. A párkány fölött fessük a falat finom, antikos hatású krémszínűre. Tapéta helyett két deko­ratív virágmintás nyomóformát használjunk, halványzöld és rózsaszín festékkel a levelek­hez, virágfejekhez. A cseresznyefa bútorok a szoba hagyományos jellegét hangsúlyozzák és meleg tónusúak. Jól mutatnak itt a ruszti­kus kiegészítők, mint például a rattan kosár.

A képeket is cseresznyefával keretezzük be. Az ülőbútorokra sok párnát tegyünk. Használjunk rózsaszín és zöld kiegészítőket.

Mit használ­hatunk még?

  • egyszínű fal faburkolat nélkül,
  • halványzöld szőnyeg,
  • egyszínű szófa virágos párnákkal.

A hagyományos virágmintás karosszék

A hagyományos virágmintás karosszék régies, meghitt hatású, színei harmonizálnak a szoba uralkodó tónusával.

A bársonydamaszttal bevont szófa puhaságot és színt visz a szobába

A bársonydamaszttal bevont szófa puhaságot és színt visz a szobába.

Jó ötlet, ha mintás szövetet teszünk képkeretbe

Jó ötlet, ha mintás szövetet teszünk képkeretbe. Vágjunk ki kis négyszöget a domináns anyagból és keretezzük be.