Fürdő

Lakásdekoráció során fontos prevenció a duguláselhárítás

A lakberendezés bárki számára elérhető, megvalósítható ötlet, ahogy az otthon stílusának, hangulatának kitalálása is izgalmas feladat, ami kétségtelenül egyedi megoldások után kiált. A vécé és a fürdőszoba szépítgetésének költsége elég jól a minimumon tartható.

A fürdőszoba és a mellékhelyiség mely részletei kiáltanak a legkorábban csere után?

Mi az, ami gyorsan amortizálódik a fürdőben, a vécében? A csempe, a járólap? Esetleg a szekrény, a polcok? Vagy maguk a szaniterek? Valójában a zuhanytálca, a kád, a csaptelep, illetve a vécé cserélje az, ami a leggyakrabban felmerül, mint teljesítendő kihívás. A végeredmény viszont roppantul látványos, hiszen ilyen módon a helyiségek felfrissülhetnek, új arculatot nyerhetnek.

Igen ám, de mi van akkor, ha pont a felújítást megelőző napon eldugul a lefolyó? Akkor bizony kétségtelenül duguláselhárítót kell hívni. Ugyanis ez a probléma attól még nem oldódik meg, ha a régi zuhanytálca vagy mosdó a kukában végzi. Az nagyon kevés. Természetesen a házi praktikák bevetése sem rossz taktika, de ezek alapjáraton időt igényelnek. Nem hatnak azonnal, márpedig ha a felújítás időpontja közeleg, akkor kizárólag a hatékony, egyúttal szakmai segítség az, ami támogatást jelenthet.

Mi van akkor, ha a baj hétvégén érkezik, bejelentés nélkül?

A dugulásnak ugyan többnyire akadnak előjelei, de tény és való, hogy előfordulhatnak teljes mértékben váratlan szituációk. Amik természetesen, a jó öreg mondásnak megfelelően vagy az éjszaka közepén vagy hétvégén bukkannak fel. Szerencsére a budapesti duguláselhárító cég nonstop riasztható, így aztán az ijesztő jelenség bármikor és mindig orvosolható.
Ha a dugulás kialakulását, mibenlétét teljes bizonytalanság övezi, ha még csak elképzelés szintjén sincsen meg, hogy mi okozhatja a fennakadást, akkor felesleges kísérletezni és főleg várni. A legjobb az azonnali cselekvés.

Az újonnan berendezett fürdőszoba épsége prevencióval megőrizhető?

Igen. A duguláselhárítás világában is óriási főszerep jut a megelőzésnek. Ugyan nem védhető ki az összes létező probléma, ami a témával kapcsolatban feltűnhet, de azért tíz esetből nyolc még így is kikerülhető. A vegyszerek mennyiségét érdemes mérsékelni, és ez alól a drogériában kapható szerek sem kivételek. Felújítás után sokszor kifejezetten vaskos porréteg keletkezik. Ha ehhez még homokszemek is társulnak, az egyre kevésbé biztató, már ami a lefolyón leengedésüket illeti. Így bármennyire macerás, előbb érdemes kitörölni az érintett részeket, ilyen a zuhanyozó, a kád, és csak utána öblíteni. Felesleges már nekifutásból letesztelni, hogy mit és hogyan bír el a lefolyórendszer.

Ha a berendezéseken túl a vízhálózat egyéb része is kellően megszolgálta az idejét, magyarul öregnek tekinthető, akkor a felújítási lázban kifizetődő stratégia a vizesblokkokat szakemberrel átnézetni és az esetlegesen felmerülő karbantartásokat, javíttatásokat és cseréket elvégeztetni. Így aztán a fürdőszoba és a vécé nemcsak külsőleg újulhat meg, hanem a láthatatlan, de annál lényegesebb részletek is a helyükre kerülhetnek.