Lakásdekoráció

Így zöldítsd ki otthonod

Te is álmodoztál már arról, hogy milyen lenne egy oázisban élni? Na jó, ha nem is egy igaziban, de legalább egy olyan lakásban, ami tele van zöld növényekkel? A növényeknek bizonyítottan jótékony hatása van a hangulatunkra. Megnyugtatnak, felvidítanak és nem utolsó sorban pedig szép látványuk feldobja az otthonunkat. Kíváncsi vagy, hogyan varázsolhatsz Te is egy kis dzsungelt a lakásba? Olvasd el cikkünket és változtass az egyhangú hétköznapokon!

Zöldfal egyszerűen, bármelyik helyiségbe

Ha nem akarsz minden szabad felületre egy cserepes növényt tenni, akkor a fent említett hatást a leghelytakarékosabb és legegyszerűbb módon egy zöldfal kialakításával érheted el. De mi is az a zöldfal, vagy más néven növényfal? Nagyjából az, aminek hangzik. Egy fal, tele növényekkel. Ugye milyen jól hangzik? Ráadásul nagyon praktikus megoldás is, hiszen amellett, hogy látványosan feldobja a helyiség hangulatát, rendkívül egyszerűen kivitelezhető. Nem minden estben megoldható azonban az élő zöldfal kivitelezése, ezért legtöbbször a műnövény fal felhelyezését javasolják a szakemberek.

Természetes hatású egyedi műnövény falak

Ma már nem kell attól tartani, hogy a műnövény egyenlő a silány minőséggel. Ezek az élethű műnövények a megszólalásig hasonlítanak az élő társaikhoz, ráadásul azokkal szemben rengeteg előnnyel is rendelkeznek.
Az év összes napján zölden pompáznak, évszaktól függetlenül, napfény, víz és gondozás nélkül. Ráadásul nem kell attól tartani, hogy idővel elsorvadnak, vagy veszítenek vonzeröjükből, hiszen tökéletesen megtartják eredeti formájukat.
Kerma Design által forgalmazott műnövény fal panelek kiváló minőségűek, felületük antisztatikus, így megakadályozzák a por lerakódását. Ezért könnyen tisztíthatók, mivel a nehezebb szennyeződéseket egyszerű porkefével, vagy sűrített levegővel el lehet távolítani. A paneleket akár házilag is fel lehet helyezni, és ugyanilyen könnyedén leszedhetők, ezért akár a zuhanyzóban, folyó víz alatt is tisztíthatók az elemek. Ezután csak hagyjuk megszáradni és már mehetnek is vissza a helyükre.

Ezek a zöldfalak tökéletes dekorációt nyújtanak akár irodákba, éttermekben, szállodákban, kiállításokon, de otthon is remek látványt nyújtanak. Ha pedig valami igazán egyedit szeretnél, akkor személyre szabott kombinációkat is igényelhetsz, hiszen megtervezik és összeállítják számodra.