Csináld magad - konyha

Kerti motívumok a konyhában

Egy kerti motívumok a konyhában

Alkossunk egy ellenállhatatlanul bájos konyhát klasszikus vajszínű konyhabútorokkal és élénk színű, gyümölcs-, zöldség- és virágmin­tás lakástextíliákkal.

Ennek a világos és derűs konyhának a kiin­dulópontja a krémszínűre festett konyhabú­tor és az üde virágokat és zöldségeket ábrá­zoló nyomott mintás textíliák behoznak egy darabkát a kinti világból. A motívum folyta­tódik a mennyezet alatt körbefutó bor­dűrön, a komlóval, a friss virágokkal és a miniatűr madárkalitkákkal.

A fal lambéria borítását lakkréteg védi a szennyeződéstől és a ráfröccsenő folyadék­tól. Nagyszerű megoldás a konyha falára, és kellemes, rusztikus hatást kelt. Fehér színű, vízzel hígítható emulziós festékkel mázoljuk le, majd vigyünk fel egy réteg színtelen, selyemfényű lakkot. A modern tarto­zékokat nem mindig könnyű beilleszteni az ilyen stílusú kony­hába, itt a mosógé­pet gondosan egy függöny mögé rej­tették.

Mit használ­hatunk még?

  • halványzöld konyhabú­tor,
  • terrakotta padlócsem­pék,
  • tarka lakástextíliák,
  • római roló az ablak­ban.

Székek lefestve

Vadásszunk az ócska­piacokon öreg asztal és székek után, amelyeket fessünk le a konyhánkhoz illő színűre.

A konyhába csempé­szett kerti hangulat nagy­szerűen kiegészíti ezt a stí­lust

A konyhába csempé­szett kerti hangulat nagy­szerűen kiegészíti ezt a stí­lust. A faliszekrényen végigfutó komló sokáig eláll.

Edényszárító

Ehhez a fából készült edényszárítóhoz hasonlóan minden tárgyat az egysze­rűség és a célszerűség jel­lemez.