Csináld magad - konyha

Ügyeljünk a részletekre! Shaker stílus képekben

A Shakerek különösen híresek ízléses tárolási megoldásaikról és számtalan apró, praktikus ötleteikről, amelyek hatékonyabbá teszik a háztartást a virágcserepektől a ruháskosara­kig.

Használjunk lágy, egymást kiegészítő színeket a konyhabútor elemeinek lefestésére

Használjunk lágy, egymást kiegészítő színeket a konyhabútor elemeinek lefestésére. A képen a fal mellett álló bútor halványzöld színű, míg a konyha közepén álló fi­ókos szekrény piszkosfehér.

Láda

Egy eredeti Shaker nyírfa láda beszerzése megle­hetősen drága. Válasszunk egy kisebb, pénztárcakímélőbb darabot, amelyben kerti virágokkal beültetett cserepeket tarthatunk.

Zománcos bögrékből egyedi külsejű cserepeket készít­hetünk virágaink számára

Zománcos bögrékből egyedi külsejű cserepeket készít­hetünk virágaink számára. A bögréket olyan magasan tölt­sük meg virágfölddel, hogy a belehelyezett virághagyma fé­lig kilógjon az edényből, majd a tetejét borítsuk be mohával. A virágföldet tartsuk nyirkosán, de ne öntözzük túl!

A fa bütü részéből felettébb vaskos deszka készíthető

A fa bütü részéből felettébb vaskos deszka készíthető. A fából készült munkalaphoz hasonlóan ennél is gondoskodjunk a rendszeres ápolásról, hogy jó állapotban maradjon.

A nyitott dobozokban tárolt gabonafélék gyorsan megromlanak

A nyitott dobozokban tárolt gabonafélék gyorsan megromlanak. Öntsük őket mutatós, légmentesen záródó üvegedényekbe. ínycsiklandó, és szemrevaló látvány.

Könnyebbé tehetjük a mosást, ha elkülönítve gyűjtjük a szennyes ruhákat

Könnyebbé tehetjük a mosást, ha elkülönítve gyűjtjük a szennyes ruhákat. Használjunk külön kosarakat a színes, a fehér és a kényes anyagokból készült ruhák számára, így máris mosásra kész adagokat kapunk.