Csináld magad - konyha

Shaker motívumok – képes ötletek

A sakktábla és szív alakú motívumok nagyon népszerűek a Shaker stílusban, a textiltől a fémen át a fafaragásokig és a fonott vesszőkosarakig bárhol előfordulhat.

Tegyünk egy guriga konyhai papírtörlőt a munkapad fölé, egy falra szerelt, szív alakú akasztóra felakasztott vas tartórúdra

Tegyünk egy guriga konyhai papírtörlőt a munkapad fölé, egy falra szerelt, szív alakú akasztóra felakasztott vas tartórúdra. Ha nem találunk ehhez hasonlót, könnyen elkészíthetjük egy drótvállfából, amit formára hajlítunk, és lefújunk fekete fes­tékkel.

Vállfa

Egy sima, fából készült fogas nagyszerű helynek bizo­nyul a mindennapos kellékek számára, mint pl. a kisseprű, kéztörlő és a vállfa. Tarkán szőtt szalagból készült akasztókkal felfüggesztve csinossá tehetjük e hétköznapi tárgyakat is.

Készítsünk egy csinos Római rolót

Készítsünk egy csinos Római rolót, a szaküzletekben kapható egységcsomagokból. Az élénk sakktáblamintás anyag jellegzetes példája a meghitt egyszerűségnek.

Tároló

Egy, a konyhával harmonizáló színű, kézzel fonott kosár­ból bűbájos tárolót készíthetünk az asztalneműk és a kéztörlők számára. Így több helyünk lesz a konyhaszekrényben, továbbá az asztalneműk is könnyebben elérhetőek.

Alumíniumdobozok

Az alumíniumdobozok ideálisak a mosópor, folyékony mosószer és szappan számára. Elegánsak, és mindent szára­zon tartanak. A feliratok készítéséhez használjunk betűsab­lonokat és kerámiafestéket.

Kosár

A fülek és a peremek köré csavart textilcsíkokkal díszített fonott kosarakban többféle dolgot tárolhatunk, pl. konyharuhá­kat, kenyeret, evőeszközt.