Konyha

Ismerjük meg: beépíthető tűzhelyek és sütők!

A szép formájú készülékcsalád elemei a bútorba beépítve jól illeszkednek színben és formában.

Konyhai tűzhely

A beépíthető elektromos főzőfelület négy főzőlappal a bútor megfelelő kivágásába tömítéssel illeszkedik. Az alkalmazott normál, gyors és automata főzőlapok tűzzománcozott vagy rozsdamentes acél szerelőlapba vannak beépítve.

Mit kell tudnunk a főzőlapokról?

A középen piros körrel jelölt gyorsfőzőlapok teljesítménye magasabb, mint az azonos átmérőjű normál főzőlapoké, ez gyorsabb felfűtésű. Az automata főzőlapok hőmérséklete fokozatmentesen állítható, a főzőlapba épített érzékelő rugalmasan érintkezik a ráhelyezett edény aljával, így a szabályozás pontos, elkerülhető a túlfűtés, ezért minimális az energiafelhasználás.

Hogyan működik az üvegkerámia?

A legfejlettebb megoldás az üvegkerámia főzőfelület, amely egy hőálló, sík üveglap alatt elhelyezett speciális főzőlaprendszer, amelynek helyét az üveglapon mintázat szemlélteti. A sík üveglapú edények mozgatását és elhelyezését megkönnyíti, tisztán tartása egyszerű.

A beépíthető elektromos sütőkészülék, a főzőlaptól függetlenül csak saját kezelőgombjával a szekrénysor tetszőleges helyén építhető be. Leggyakrabban állószekrénybe szerelve helyezik el olyan magasságban, hogy a sütő hajolgatás nélkül használható és ellenőrizhető legyen.

Melyik a leggazdaságosabb eszköz sütésre?

A háztartásokban elterjedt sütőfűtési megoldások közül leggazdaságosabb a légkeveréses eljárás, amelynél a felhevített levegőt ventilátor keringteti. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a sütőben egyidejűleg két-három tepsiben is lehessen sütni. A légkeveréses rendszerű sütőkben grillezni is lehet, a sütőbe helyezhető grill csőfűtőtest alatt.

Beépített modern sütő

A bútorba beépíthető egy elektromos kapcsolódoboz is, amely a főzőfelületet működteti, a sütőtől függetlenül is elhelyezhető. A háziasszony munkáját segíti a programórával felszerelt, előre programozható sütő. Az óra mutatja a pontos időt, és az előre beállított Időtartam elteltével hangjelzést ad.

Ugyanaz az óra a sütőfűtést egy előre beállítható Időpontban bekapcsolja, a kívánt idő elteltével kikapcsolja és hangjelzést ad. A bútorba építhető elektromos tűzhelyek főzőfelülete a sütőtér felett van elhelyezve. A főzőfelület és a sütő működtetéséhez szükséges kezelőgombok, a jelzőlámpák és a kapcsolóóra a sütőtérrel egybeépített kapcsolófedélre van szerelve.