Lakásdekoráció

Egy igazán meghitt hálószoba kialakítása otthon

A hálószoba a lakás azon része, ahol teljes mértékben szabad kezet kapunk a kreativitásunk kiélésében. Ez egy magánterület, így nincs szükség arra, hogy másik ízlésének is megfeleltessük azt. Érdemes tehát úgy választani bútorokat és színeket, hogy azok kizárólag azt tükrözzék, hogy milyenek vagyunk valójában. Érdemes igényre szabni, időtállóvá tenni és könnyen átalakíthatóvá varázsolni, hogy az évszakok szerint lehessen feldobni különleges dekorációkkal. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiktől igazán meghitt lesz a hálószoba.

Nyugodt légkör kialakítása alváshoz

A hálószobában a legtöbb időt alvással töltjük, így fontos, hogy nyugodt légkört alakítsunk ki. Egy olcsó ágy, ami minőségi és stílusban is passzol a szobába, remek megoldás, ha nem tudjuk honnan induljunk el. Lehet szó ágyneműtartós, rácsos, esetleg szövetborítású típusról, ezek mindegyike praktikus választás lehet otthonra, attól függően, hogy mekkora hellyel rendelkezünk.

A hálószobának ahhoz, hogy biztosítsuk a nyugodt pihenést, rendezettnek kell lennie. Éppen ezért nem mindegy, hogy csak foglalja a helyet, esetleg egy alsó tárolóval további helyet szabadítunk fel a ruhák és apróságok számára. Jó, ha a padlót sosem borítják ruhák, könyvek, cipők, de sokkal igényesebb lesz a helyiség, ha az ágyat is rendszeresen bevetjük.

A bútordarabot azonban érdemes úgy elhelyezni, hogy azt körbe lehessen járni. Ne kelljen ahhoz átmászni rajta, hogy bevethessük és elérjünk bizonyos tárgyakat. Amennyiben nincs elegendő hely, mert csak egy padlásszobában fért el a háló, akkor mindig a legkisebb belmagasságú részre tegyük, így sokkal több helyünk marad közlekedni.

Hasznos helykihasználás

Lakásokban sokszor nem megoldható, hogy a hálószoba és a nappali külön területen legyen. Ilyenkor megoldást jelenthet egy elválasztó, aminek a másik oldalára kényelmesen elfér például egy fotel vagy ülőgarnitúra. A kanapé olcsón is beszerezhető, hiszen vannak 1-2 személyes változatok, amik még egy kisebb otthonban is bőven elférnek.

Legyen szó divatos sárga vagy szürke színekről, esetleg fából készült karfás berendezésről, az interneten manapság már szinte bármit megtalálhatunk. Egy könnyen tisztítható és kényelmes darab azonban igazi éke lehet az lakásnak.

Egy meghitt hálószobához tehát nem kell más mint egy komfortos és puha ágy, illetve egy fotel, ahol olvasni és kikapcsolódni tudunk. Mindig figyeljünk az összképre és a rendre, legyen elegendő tároló a dolgoknak, hogy rendszerezetté tegyük a szobát. Ez fontos, hogy pihentetően alhassunk az éjszaka folyamán.