Lakásdekoráció

Ünnepi dekorálás lépésről-lépésre!

Itt az idő! A szeretet ünnepe karnyújtásnyi távolságba került. Lassan végiggondoljuk, szeretteink milyen ajándéknak örülnének igazán. Elindulunk, nézelődünk és döntések születnek bennünk. Jöhetnek a díszek, gömbök, gyertyatartók, és indulhat a lakás felékesítése is. Közben pedig a szív terében is megszülethet a hamisíthatatlan, karácsonyi hangulatdeko

Fények, színek, vagy egyszerű díszek?

karácsonyi dekoráció részleteinek kitalálásából, és megvalósításából sokan sportot űznek. Az ilyen, egymás lekörözésére alapuló próbálkozások végül csicsás, giccses, szélsőséges elemekkel hintett végeredménnyel zárulnak. Hogy miért? Mert épp a lényeg veszik el: a befelé figyelés.

Vagyis majdnem mindegy, hogy egyszerű díszek kerülnek ki az ablakokba, aranyhajak ékesítik a lakás számos pontját, vagy komplett fényfüzér rendszerek adják mindenki tudtára az ünnep érkezését. Ha a szándék tiszta, és szívből fakad, akkor minden úgy van rendben, ahogy van. De ha motivációul a megfelelés szolgál, akkor a végeredmény milyensége jócskán megkérdőjelezhető.

Úgyhogy felesleges túlgondolni ezt a kérdést, mert a siker épp a lazaságban rejlik. Amikor nem az számít, hogy mit mond a szomszéd, az anyós vagy az ismerős, hanem az, hogy egy-egy dísz láttán mekkorát dobban a szív.

A díszítés kívül-belül elmaradhatatlan?

Bár sokan óriási hangsúlyt fektetnek a lakás vagy ház külsejének felékesítésére, azért ez mégsem elengedhetetlen a szívet melengető végeredmény eléréséhez. Van, ahol egyébként megoldhatatlan a díszítés, míg más nem érzi komfortosnak, hogy a világra erőltesse kérés nélkül a hangulatát. Mindkét verzió teljesen rendben van. Ahogy az is oké, ha a kint megszülető tündérmesétől a benti is ragyogóbban csillog. Egyéni választás kérdése mindez.

Az biztos, hogy kül- és beltérre egyaránt könnyű, egyszerű ideális díszeket találni. A csinosítgatás hetekig is elhúzódhat, fenntartva a szépítés kedves atmoszféráját, de természetesen akár egyetlen hétvége alatt pont tehető a végére, megteremtve azt az ünnepi légkört, amiből semmi sem hiányzik. Ami méltó a várakozásra, a beharangozásra, a szeretet ünnepének hirdetésére. Ami egyébként jócskán túlmutat a karácsonyon.

A fotó forrása:
Alena Ozerova / Shutterstock.com