Lakásfelújítási tanácsok

A ruhákat már nem csak fa szekrényekben tárolhatjuk

Manapság a szekrények nem csak fából készülnek – az igények kielégítéséhez rengeteg ötlet született, amelyek újratervezték ruhatárolási szokásainkat. Például, ha azok táborát erősítjük, akik rendszeresen változtatják albérletüket, de saját bútort visznek magukkal szívesen, számukra kifizetődő lehet egy textil szekrény – ez a költözést is könnyíti, és a kialakított textil polcokon túl cipzáras megoldással oldható meg annak becsukása, sőt némelyiknek a szerkezete a ruhák felakasztására is biztosít teret. A könnyed szét- és összeszerelhetőségen felül a textil stílusát is magunkra szabhatjuk, legyen az hagyományos fehér, színes, vagy valamilyen dizájnnal megspékelt anyag.

Ha esetleg otthonunkban szeretnénk a saját kis öltözőnknek is teret engedni, válogathatunk függönnyel ellátott ruhásszekrények között is. Érdemes itt azért a térbeli elrendezést figyelembe venni, de az otthoni butik élményt mindenképpen gazdagítja.

Praktikus tippek

Ha a hagyományos ruhásszekrények közül választunk, érdemes átgondolni, milyenre is vágyunk pontosan a színén, a szélességen és a magasságon túl: legyen-e beépített tükre, és ha igen, mennyi, és hol: az ajtó belsején vagy külsején, netán egy különálló a szekrény oldalán? Hány polccal rendelkezzen, és azok zártak vagy nyitottak legyenek, és rendelkezzen-e esetleg kihúzható fiókkal is? A nagyobb szekrényeknél fontos figyelembe vennünk, hogy a stabil lábak mellett falhoz szegezhetőek legyenek, nehogy aztán véletlenül ránk boruljon.

Hol helyezzük el az esernyőt?

Amiről sok háztartás megfeledkezik, pedig fontos része a lakásnak egy esős időszakban, az az esernyőtartók szerepe. A tartók stílusa sokat tud hozzáadni a belépéskor a lakás hangulatához, vagyis nem csak funkciójában fontos, de dekor elemként sem utolsó. Választhatunk letisztult stílusú és modern darabokat, vagy kifejezhetjük a macskák iránti szeretetünket egy cicás esernyőtartóval is. A méretről sem szabad elfeledkeznünk: ha irodába választjuk, fontos, hogy sok hely legyen benne a kollégák esernyői számára, de ha otthonunkban csak pár esernyőnek szeretnénk állandó helyet fenntartani, úgy választhatunk kisebbet is.

A fotó forrása:

KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com