Ötletek étkezőkhöz

Étkező meleg sárga falakkal, gazdag földtónussal

Étkező meleg sárga falakkal, gazdag földtónussal

Látvány

Meleg sárga falainak és az egyszerű ablaköltöztetésnek köszönhetően egy sötét helyiség is egész évben élvezheti a napsü­tés gyönyörét. A dísztelen fabú­torok és egy színes szőnyeg töké­letesen kiegészítik ezt a nyugodt hangulatot.

Színek

Egy ilyen telt, tojássárga szín nagyszerűen illik egy sötét helyiségbe, mivel a napsugarak melegségét hozzák vissza. Mel­lette a magas fényű fehér fafelüle­tek friss látszatot keltenek, míg a natúr hajópadló hasonló arany és meleg színű felületet képez. A terrakotta színű szőnyeg meg­töri a burkolat egységét. Gazda­gabb földtónusaival egyensúlyt teremt a sárga árnyalatokkal, de csodálatosan mutat a fabútorok mellett is.

Bútorok

Az egyszerű asztal és a mellette álló székek kellemes, rusztikus látványt nyújtanak. Az asztal vékony lábai lefelé keske­nyednek, a székek pedig a klasszi­kus vonalvezetést követik. A falon látható tölgyfa szekrény telt fatónusa tökéletesen illik ebbe a kör­nyezetbe, mindemellett további tárolóhelyként is funkcionál.

Polcok

Egy falmélyedés kifogás­talan helyet biztosít polcok szá­mára, azonban itt egészen ma­gasra erősítették fel őket, s nem egy padlótól a mennyezetig érő egységet hoztak létre. Ennek is vannak előnyei. A polcok még így is értékes pakolófelületet ad­nak, azonban kevesebb helyet foglalnak el. Ennek a megoldás­nak köszönhetően a falfülke többnyire szabad marad, így ha az asztalt odatoljuk az ablakhoz, még egy széknek marad helye a polcok alatt.

Kiegészítők

Egy igazán ruszti­kus hangulat kialakításánál elen­gedhetetlen néhány frissen vá­gott virág. Nem szükséges szépen elrendezni a szálakat, csak rakjunk egy köteget vázába, vagy, az autentikus vidéki látvány érdekében, egy régi korsóba, befőttesüvegbe vagy bögrébe. Az összhatás így azonnal barátságo­sabb és kellemesebb lesz.