Ötletek étkezőkhöz

Étkező kék fallal és fenyőfa bútorokkal

Étkező kék fallal és fenyőfa bútorokkal

Látvány

A képen látható enteri­őrben a régi fenyőfa bútorok megjelenésének a búzavirágkék fal és a porcelánok ízléses elren­dezése ad modern fordulatot.

Színek

Mindössze két kulcsszín kombinálása drámai, ám kelle­mes légkört teremthet. Az antik komód, a faasztal és a székek lágy barna, illetve mézszínű ár­nyalatait a falak erőteljes kék szí­nével társították. A színösszeállí­tást a függönyök üde fehérje és a porcelángyűjtemény karma­zsinvörös, fehér, valamint krém­színe teszi hangsúlyossá.

Bútorok

Ebben a helyiségben nincsenek új bútorok, ez adja a tér vidékies varázsát. Az antik komód visszakapta eredeti, gyönyörű fa-tónusát, míg a ’20-as évekből való étkezőasztal mélyebb árnyalatú felülete új lakkrétegtől ragyog. A régi, templomi szék, melyen egy zsoltárkönyvet tartó rekesz is látható, újabb karakteres elem, a különféle kosarak pedig csodálatosan harmonizálnak ezekkel az árnyalatokkal, ráadásul további tárolóhelyként funkcionálnak.

Ablak

Az ablakban finom, egy­szerű függöny lóg, mely egy ke­vés frissességet hoz ebbe a harsány környezetbe. Az ablakpárkányt marokkói stílusú teás poharakba állított színes szellőrózsák díszí­tik. A gyönyörű kiegészítők anya­guknak köszönhetően örökké vi­rágoznak.

Étkészlet

A komódon rendszer­telenül sorakozó antik porcelán­gyűjtemény nagyszerűen egészíti ki a hangulatot. A pöttyös minta vidámságot, rusztikus megjele­nést és egyéniséget ad – garan­táltan nem kortárs stílusú kollek­ció. Nagyon könnyű elkezdeni egy ilyen gyűjteményt: mindössze a témát kell kiválasztanunk (egy színt vagy egy mintát), s ezek után már csak nyitott szem­mel kell járnunk az antik tárgyak­kal kereskedő boltokban és a zsibvásárokon.