Ötletek étkezőkhöz

Klasszikus, sajátosan berendezett étkező

Klasszikus, sajátosan berendezett étkező

Látvány

Ebben a sajátosan be­rendezett étkezőben a klasszikus vidéki hozzávalók – egy tálaló­szekrény egy robusztus asztal, fa padlóburkolat – eredeti, kreatív trükkel épülnek össze. A padló­burkolaton írás látható, a tálaló felületét pedig úgy alakították ki, hogy kopott, antik hatású legyen, továbbá egy elragadó, díszes drótcsillár lóg be mélyen az asz­tal fölött.

Színek

Az étkező fala lágy krémszínű festést kapott, így a drámai hatású elemek igazán hangsúlyos részletekké váltak. A tálaló halvány vízkék színű, az asztalnak és a padlónak köszön­hetően pedig rengeteg meleg, ra­gyogó fatónus is helyet kapott.

Bútorok

A rusztikus asztalra egy régi étterem táblája került asztal­lapként. A teljesen egyedi megjelenésű bútordarab mellé elegáns, kortárs stílusú székeket tettek, melynek krémszínű huzata töké­letes harmóniát képez a környezetével – mindemellett egyszerű­sége is nagyszerű hátteret képez az asztal számára. A tálalót egy enyhén kékes hatású festékből ki­kevert aqua árnyalattal festették át. A festék lassan lepattogzik egyes helyeken, minek következ­tében a bútor felülete antik, ko­pott hatású lesz.

Padlóburkolat

Ez a padlóburko­lat teljesen egyedi. A felületére szénceruzával szavakat írtak, majd lelakkozták, hogy a minta megmaradjon, és a fának sely­mes fényt adjon. Ez a különös öt­let nagyszerűen működik ebben az eklektikus enteriőrben.

Csillár

A világításnak nem csu­pán funkcionálisnak kell lennie. Ez a díszes csillár hihetetlenül gyönyörű, függetlenül attól, hogy világít-e vagy sem. Romantikus estéken akár gyertyákat is elhelyezhetünk rajta. Mélyen belóg az asztalra, így teljes valójában él­vezhetjük formáját és minden ap­ró részletét.