Ötletek étkezőkhöz

Étkező sárga és a zöld meleg tónussal és elegáns bútorokkal

Étkező sárga és a zöld meleg tónussal és elegáns bútorokkal

Látvány

A sárga és a zöld meleg tónusai, az elegáns bútorok, illet­ve a rengeteg fény különleges, komoly hangulatot ad a képen látható térnek.

Színek

Az egész helyiségben, középmagasán, egy díszperem fut körbe, mely természetes sze­gélyt képez és elválasztja az alat­ta és felette más-más színűre fes­tett falfelületeket. Fent egy tojáshéj árnyalat biztosít gazdag, napsütötte hangulatot; míg lent egy erősebb, kékeszöld árnyalat­tal tették érdekessé és kontrasztossá a falat. A gyönyörű faszek­rény a falmélyedésben talált otthonra, melynek telt, politúro­zott fafelülete csodálatosan egé­szíti ki a sárga falakat, a sárga függöny és a székek krémszínű kárpitja pedig újabb színekkel já­rulnak hozzá ehhez a csodálatos összhanghoz.

Bútorok

Ebben a térben külön­féle bútorokat láthatunk. Az üveg­tetejű és geometrikus formájú asztal modern és markáns meg­jelenésű. A strapabíró vászonnal behúzott, egyszerű székek, annak ellenére hogy újak, mégis klasszi­kus darabok. A szekrény modern és ízléses, ragyogó fafelülete és csodálatos művészi kivitelezése valódi eleganciát kölcsönöz az ét­kezőnek.

Az üvegtetejű asztalok mindig nagy előnyt jelentenek egy étkezőben, különösen, ha a hely nem kap elegendő termé­szetes fényt vagy világítást. Könnyed és éteri külsejüknek köszön­hetően a tér nagyobbnak tűnik, és nem lesz olyan nyomasztó, mint egy sötét faasztallal.

Függöny

Ebben a helyiségben az időtlen eleganciát egy másik részlet is erősíti: ez pedig az ab­lak felöltöztetése. A nehéz, óarany függönyt az egyik oldalon összekötötték, mely a viktoriánus Stílusú enteriőröket idézi. A tete­jén és a szélén lévő paszomány a luxus érzetét kelti, a vastag, bojtos függönyzsinór pedig töké­letesen kiegészíti ezt a hatást, mindemellett lehetővé teszi, hogy a függönyt egy mozdulattal visszakössük.

Padlóburkolat

A halvány, fa padlóburkolat egyszerű, semle­ges hátteret képez. Ezt egy gom­baszínű szőnyeg teszi melegeb­bé, mely ráadásul az asztal és a székek vonalait is kijelöli.