Ötletek nappalikhoz

Babakék, világos és letisztult nappali

Babakék, világos és letisztult nappali

Látvány

Ez a nappali rengeteg természetes fényt kap, és számos csodaszép, eredeti sajátossággal büszkélkedhet, melyek nagysze­rűen illenek ebbe a világos, mo­dern enteriőrbe. A polcok és a tároló fiókok nagy kapacitással rendelkeznek, így csak a dekora­tívabb tárgyak kerülnek köz­szemlére, melyek jellegzetes megjelenésükkel kifinomult egyéniséget adnak a térnek.

Színek

A halványkék falak és a fehérre festett hajópadló üde és modern légkört teremt. A telje­sen világos összeállítás talán túl élesnek és harsánynak tűnik, azonban a falak tompa babakék színével keverve lágyabbnak, lakályosabbnak hat. A párnák és a plédek cseresznyepiros, kék és rózsaszínű hangsúlyaival bármi­kor megváltoztathatjuk a tér han­gulatát.

Padlóburkolat

A fehér padlóbur­kolat visszaveri a fényt, és hűvös, modern látványt nyújt. A hajópadlót először is visszacsiszolták, fehérre festették, majd három ré­teg átlátszó lakkréteggel kezelték le. Ennek következtében teljesen vízhatlan és strapabíró felületté vált, mely ideális olyan térben, ahol nagy a sürgés-forgás.

Bútorok

A kanapé huzata leve­hető és kimosható. Ez különösen nagy előnyt jelent olyan csalá­doknál, ahol gyermekkezek nyo­mai bukkannak fel szerte a lakás­ban. Ilyen helyeken ugyancsak hasznos lehet az alacsony ülőfe­lület, akár egy párna, akár egy bőrpuff formájában, mely ezen­felül nyugodt légkört is teremt. Az alacsony dohányzóasztal nagyszerűen elrejti szemünk elől a felesleges dolgokat, melyek en­nek ellenére kézközeiben marad­nak. Ha nagyobb helyre van szükségünk, görgőkerekeinek köszönhetően bármikor eltolhatjuk az útból.

Kiegészítők

A kandallópárkány felett függő, lélegzetelállítóan szép tükör egyértelműen a nap­pali fókuszpontja, míg a kisebb dísztárgyak – gyertyák, fényké­pek, vázák – a polcokat keltik élet­re. A helyiségnek egy élénk pink párna kölcsönöz keleties ragyo­gást, melynek harsány hatását a szürke gyapjúpárna lágyítja – a kényelem és a kortárs stílus tö­kéletes kombinációja.