Ötletek nappalikhoz

Vízkék színek a nappaliban

Vízkék színek a nappaliban

Látvány

A bogyós gyümölcsök árnyalatai és a víz tiszta, kék szí­nének innovatív egyvelege ad ennek a szobának életet. Az aqua árnyalatú, áttetsző, vékony muszlinfüggönyök színes fénnyel ra­gyogják be a szobát. A falakra festett színes csíkok és blokkok apró műalkotásokként hatnak, míg a felületkezelés erőteljesebb megnyilvánulása érdekében a kiegészítők számát minimumra szorították.

Színek

A szilva, a szőlő és a ri­bizli élénk gyümölcsszínei keve­rednek az élénk kék és fekete színvilágba. A mélyszürke sző­nyeg oldja a látványt, melegséget sugároz, és a színek élénkebbnek, a tér pedig magasabbnak tűnik, ahogy tekintetünk függőleges irányban pásztázza a szobát.

Fal

A falak felső részére festett merész türkizkék blokkok drámai hatást keltenek, mintha óriási műalkotások lennének. Alul fe­hér és lágy kék színek frissítik fel a látványt, továbbá egy modern díszléc hatását keltő, keskeny, rózsaszín csík fut körbe középma­gasságban. Mindezek mellett növeli térérzetünket is, mivel a vízszintes vonalak körbevezetik tekintetünket a szobán, mintegy kitágítva a teret.

Bútorok

A bútorok egyszerűek, elegánsak és kényelmesek, így nem áll fenn a veszély, hogy látvá­nyuk vetekedne a falak által kel­tett lenyűgöző hatással. A klasszi­kus bőrborítású fotelnek és a kényelmes, szürke kanapénak is üde színfoltokat kölcsönöznek a párnák. A szoba friss légkörét az egyszerű, fehér dohányzóasztal és a konzol tartja fenn.

Kiegészítők

A könnyedség ér­zetét keltő, gyönyörű bíbor és vízkék árnyalatú üvegtárgyak tö­kéletesen illeszkednek ebbe az enteriőrbe. A szellemes műalko­tás is díszíti a teret, mely a dísz­tárgyakhoz hasonló árnyalatú, buborékmintákat ábrázoló cso­magolópapír bekeretezésével ké­szült. A konzolasztalon elhelyez­ve inkább erősíti, mint oldja az élénk falak hatását.