Ötletek nappalikhoz

Meleg őszi árnyalatok a nappaliban

Meleg őszi árnyalatok a nappaliban

Látvány

A meleg, őszi árnyalatok jól illenek a szoba padlóburkolatá­hoz, emellett felerősítik a napsütés jótékony hatását. Az apróságok és a játékmackó-gyűjtemény ottho­nos hangulatot kelt, míg a felújított bútorok és kellékek a viktoriánus ház örökségét idézik.

Színek

A régensvörös közt a né­hány napsárgára festett fal meleg, drámai hatást hoz létre. A vörös erős, domináns szín, ezért egy enyhébb árnyalattal kombinálva lágyíthatjuk a hatását. A vissza­csiszolt, majd újralakkozott par­ketta, a vörös csempék és a nagy, fenyőkomód tovább fokozzák az őszi tónusokat, míg a krémszínű ülőgarnitúra és a fehérre festett, fenyőből készült polcos elem a világosabb, napos árnyalatok­hoz járulnak hozzá.

Bútorok

A helyiség számos, tra­dicionális darabja egyszerű, ám barátságos légkört teremt. A kandalló melletti falfülkék elég nagyok ahhoz, hogy két bútorda­rabnak – egy sok tárhellyel ren­delkező komódnak és egy ma­gas, stílusos, rácsos ajtajú szekrénynek is helyet adjon. A szoba többi részében a figye­lem a kényelemre irányul, a fő vonzerőt a nagy, puha, süppedős garnitúra biztosítja.

Kandalló

Egy eredeti, viktoriá­nus, öntöttvas kandalló áll a fi­gyelem középpontjában. A domborműves kandalló meleg, vörös csempeburkolatot kapott, ami minden szegély nélkül illeszkedik a hasonló színű falhoz. A két ol­dalán elhelyezett „rózsafa” ele­gáns látványt nyújt.

Kiegészítők

A szobában a mac­kógyűjtemény mellett otthonra találtak a még egyéb családias légkört teremtő dísztárgyak is, mint például a gyertyák vagy a szebbnél szebb műalkotások. Bizonyítékát láthatjuk annak, hogy akár egy nagyon személyes kollekció is tökéletesen megfér egy ilyen meglehetősen komoly összeállításban.