Barkácsfelszerelés

Szintezők: a méretek pontos levétele

Mindig vízszintezze ki pontosan

A vízmérték annál pontosabb, minél hosszabb. A sárgaréz élű, keményfa vízmérték nagyon tetszetős, de a könnyű alumíniumból készült tartósabb, és sokkal célszerűbb azokhoz a feladatokhoz, amelyeket egy A.   barkácsolónak a kőműves- és famunkák során meg kell oldania. Az állítható vízmértéket, ha pontatlan, újra be kell állítani. Ehhez egy – másik vízmérték segítségével – bevízszintezett felületre lesz szükség.

SzintezőHelyezze rá a hibás vízmértéket, és nagyon óvatosan állítson az üvegfiolán, mígnem a buborék pontosan középre kerül. Ezután fordítsa el 180°-kal a vízmértéket, s ellenőrizze, hogy a buborék így is középen áll-e. Végül tegye vissza a rögzítőgyűrűt a libellára. Az ilyen vízmértéknél a sérült üvegfiolát is könnyen ki lehet cserélni.

Tökéletes precizitással

A korszerű lézerszintezővel, mely lézernyalábot bocsát ki, gyorsan és pontosan ki lehet jelölni a veze­tővonalakat a szobában vagy akár a kertben is.

Lézeres szintmérőA digitális mérőszalag úgy néz ki, mint a hagyományos, de az elektronikus kijelzője a ház szélességét is beszámítja, ha belső méretet kell levenni. Az ultrahangos távmérő a visszavert ultrahang alapján méri a távolságot. Kiválóan használha­tó a szobák méreteinek megállapítására.

Szilárdan befogva…

Nem kell pillanatszorítót vennie. A szorító drága szerszám.

Állítható szorítópofák

Pénzt takaríthat meg, ha állítható szorítópofákat vásárol, majd ezeket gyalult keményfa – például bükkfa – lécekre illeszti. így a lécbe csak rögzítőlyukakat kell fúrni, melyekkel több helyzetben rögzíthetők a pofák. E lyukak távolsága kisebb legyen, mint a csavarral állítható pofa elmozdulása.