Javítás a ház körül

Fúrógép kapcsolójának cseréje

Ötlet! Az intenzív használat során a fúrógép erősen szennyeződik. A fúrás közben keletkező finom por miatt a kapcsoló is beragadhat.

Az elektromos készülékek javítása a biztonsági előírások betartása érdekében különös figyelmet és gondosságot igényel. Csak a készülék gyártójától vásárolt, eredeti alkatrészekkel dolgozzunk. A burkolat szétszedésekor fordítsunk figyelmet a rögzítőcsavarok vastagságára és hosszára, hogy később se keveredjenek össze. A képen látható fúrógépen az előző tulajdonos már végzett némi átalakítást. A vezetékek végére utólag szerelték fel a védőhüvelyeket. A korábban alkalmazott ónozás napjainkban már nem ajánlott, mert az ón idővel megolvadhat.

A vezeték végére a védőhüvelyt jól húzzuk fel, nehogy lecsússzon. Később csavarral is rögzítsük. Ajánlatos a rögzítőcsavarok menetére biztosító lakkot kenni. Figyeljünk a kábelek helyes vezetésére, különben a burkolatot nem tudjuk visszahelyezni, illetve a vezeték becsípődhet. A biztonság kedvéért a javítás befejezése után szakemberrel vizsgáltassuk be a készüléket, hogy a feszültséggel és a szigeteléssel kapcsolatos előírásoknak megfelel-e.

Fúrógép kapcsolójának cseréje 1

Lépések:

  1. A burkolat szétszedésekor jelöljük meg az egyes csavarok helvét.
  2. Óvatosan emeljük le a burkolat egyik felét.
  3. Mielőtt a kábeleket a kapcsolóról kicsavaroznánk, jegyezzük fel a bekötések helyét.
  4. Ezt a csatlakozást egyszer már átalakították, a védőhüvelyeket utólag építették be.Fúrógép kapcsolójának cseréje 2
  5. Fogóval csípjünk le a vezeték végéből.
  6. Ezután csúsztassuk a kábeleket az új kapcsolóba, majd szorítsuk meg a csavarokat.
  7. A vezetékek végét csíptessük a tartóba.
  8. Óvatosan tegyük vissza a burkolatot, előtte a kábelt igazítsuk be a helyére.
  9. A javítás befejezése után szakemberrel vizsgáltassuk be a készüléket, hogy a feszültséggel és a szigeteléssel kapcsolatos előírásoknak megfelel-e.
Szerszámosláda: akkumulátoros vagy elektromos csavarlazító, fogó vagy oldalvágó.