Lakberendezés

Mikor a modern és a klasszikus találkoznak egymással

A klasszikus és modern találkozása
A klasszikus és modern találkozása

Ez a stílusos lakberendezés a Svoya Studio projektje. A ház egy régi, építészetileg érdekes épületben fekszik, Dnepropetrovsk főutcáján, Ukrajnában. Világos, neutrális színek és a klasszikus és modern kellemes keveréke adja a lakás hangulatát, egy igazán kedélyes atmoszférát alkotva.

Renoválás előtt a lakásnak két szobája volt, ami tipikus belső építészeti módszerrel volt kialakítva: 4,2 méter magas belső magassággal rendelkezett. A projektet egy család számára valósították meg, akik egy kicsi és nyugodt oázist szerettek volna a városba. Távol a mindennapi stressztől. A lakás berendezését ,,modern klasszikusként” írhatjuk le. A két szobás lakás három szobássá lett átalakítva – az előszobát összevonták a konyhával, a háló- és fürdőszobát pedig szétválasztották. A berendezés koncepciójánál nem csak a család kívánságait vették figyelembe, hanem a történelmi épület révén a kulturális örökség is befolyásolta a munkálatokat.

Modern-klasszikus
Modern-klasszikus

A színek nem csak esztétikus szerepet játszanak, hanem konstrukciós funkcióval is bírnak. A hihetetlenül magas belmagasság matt sötétszürke színt kapott, így azt az érzést kelti, mintha a helyiség kicsit mélyebb lenne.Ezzel ellentétben áll a meleg színű faparketta. A bútorok, klasszikus kinézetű lakáskiegészítők a klasszikus modern összképet még teljesebbé teszik. A ragyogó, fehér csillár és a fehér falvilágítás kontrasztot alkot a sötét falakkal. A tükör általi optikai csalódást nem csak itt alkalmazták. Két nagy,négyzetes tükör – egy a folyosón és egy az étkező mögött- teszi optikailag tágasabbá a helyiséget és emellett dekoratív hatással is bír.  A kerek, fehér minták egyesülnek a domináns, szögletes formákkal. A kis Pseudo kandalló a LED gyertyáival, a fa dohányzóasztal, és a dizájnos bőrfotelek további fontos elemek, amelyek gondoskodnak a kényelemről.

Talán ez a példa is bizonyítja, hogy nincsenek korlátok a lakberendezésben, mindent szabad, kombinálhatunk bármit: régit az újjal, újat a régivel, sötétet a világossal, és így tovább. Régebben ezt nem is gondoltuk volna, de egyre inkább bizonyítást nyer, hogy a kreativitás határtalan!