Lakberendezés

A tinédzser Adriana tippjei, azaz milyen az ideális szoba egy fiatal számára?

Mai cikkünk a fiatalok szobájának berendezésével foglalkozik. Adriana egy tanulógyakornok, aki arról mesél nekünk, hogy mi a fontos számára saját szobájában, mi a fontos barátai számára, illetve milyen kis trükköket lehet bevetni, hogy az ő régi gyerekszobájuk már egy felnőttesebb, fiatalos szobává váljon. Ezenkívül tippeket ad arra is, hogy hol vásárol szívesen és mi inspirálja. Ő lesz ma a kis felfedező!

Első kép-első ötlet

tinedzser-agy

A szobám egy nagyon fontos szerepet játszik életemben. Nem csak egy hely, ahol álomra hajthatom fejem, hanem hely, ahová visszavonulhatok kicsit. Zenét hallgatok, barátaimmal lógok, tévét nézek, vagy a házimat írom. Ezért is fontos a berendezés. Mióta gyakrabban alszom együtt a barátnőimmel, úgy gondolom, hogy egy franciaágy vagy egy kihúzható ágy praktikusabb lenne. A kihúzható talán azért is jobb, mert így tárolóhelyet spórolunk meg. A Vintage kinézet nagyon tetszik. Ezenkívül még a sok szín helyett, amit elég gyakran látunk gyerekszobákban, inkább egyszerűbb, és számomra felnőttesebb pasztelszíneket választanék. – árulta el Adriana.

Második kép-második ötlet

Vad neon tigris és origami labdácska
Vad neon tigris és origami labdácska


Szobám falai különös örömet szereznek nekem. Miután leszedtem a régi sztárposztereimet, nem tudtam pontosan, hogy mit szeretnék kezdeni az én egyszerű fehér színű falammal. Aztán egy weboldalra keveredtem ( auf junique.com) , ami művészi festéssel, divattal, és dizájnnal foglalkozik. Ott rengeteg szuper posztert, lenvászont és még sok más érdekes dolgot találtam. Ezek a poszterek igazán egyénivé varázsolják a szobát, és nem mellesleg abszolút dekoratívvá. A falon lévő színes tigrises képbe egyszerűen beleszerettem. A motívum neve: Vad neon 01a.   

Harmadik kép-harmadik ötlet ( a kép fentebb)

Egy ötlet a DIY-től! Ezek a csodás origami labdák! Amikor elkezdtem saját magam berendezni a szobámat, ki is próbáltam ezeket a labdácskákat. Egyszerűen csak felakasztgattam, tettem a labdákba egy világítót, és élveztem az ágyamból a látványát. Ez szebbé varázsolta az éjszakáimat, sokkal kellemesebb atmoszférája lett a szobámnak. Ezt a SoLebIch weboldalán találtam. Igazi álomhozó!

Adriana szerintünk hasznos tanácsokkal látta el a szülőket, akik talán kis gondban lehetnek, ha lakberendezésről és félig felnőtt gyermekeikről van szó. Most pedig lássunk további ötleteket, amire egyetlen tinédzser sem mondana nemet!

Neonszínekben tündöklő tiniszoba

Neonszínű csajszoba
Neonszínű csajszoba

Fekete,kék, zöld és lilaszínű csíkok ékeskednek a falon, melyek trendiséget varázsolnak a szobába. A bútorok színes hangulata, a zöld és fekete szekrények, és a kiegészítők segítenek, hogy a szoba ne tűnjön túl erőszakosan neonosnak.

Sminkasztal a lányoknak! Ki ne szeretne egy ilyet?

Az álom sminkasztal
Az álom sminkasztal

Talán minden tinédzser lány saját sminkasztalra vágyik. Elérkezett az a korszak, mikor tetszeni szeretnének a fiúknak, ezért a sminkelés fortélyait próbálják elsajátítani. Kedves szülők! Tanácsos beszerezni egy ilyet, ha nem szeretnénk órákon keresztül a fürdőszoba ajtaja előtt állni.

A szülőknek reméljük most már egyszerűbb dolguk lesz, ha a felcseperedő gyermekük szobájának átalakítására kerül majd sor. Ezzel a témával már a korábbiakban is foglalkoztunk. További ötleteket és tippeket olvashatnak itt: Hogyan nézhet ki egy tinédzser szobája? Szerintünk valahogyan így!