Lakberendezés

Csempéssze a természetet saját otthonába!

Vágyakozik a tengeri levegő, szél és hullámok után? Szeretne a mindennapokból kitörni? Pár úton- módon meg is teheti mindezt. Menjen ki egy pár napra a természetbe vagy csempéssze be a természetet saját otthonába! A második variáció kicsivel többe fog kerülni, de hosszú ideig fogja szolgálni kellemes érzését. Fűszerezze romantikával a mindennapjait, alakítsa ki tetőteraszát otthonossá, vagy dekorálja erkélyét. Ehhez csupán egy kis fantáziára, és pár ehhez passzoló bútordarabra lesz szüksége. Lássuk!

 Dekorációk sokasága!

Marokkói dekoráció az erkélyen
Marokkói dekoráció az erkélyen

 

Az erkélyt akár egy paradicsommá is változtathatjuk. Ezt egész egyszerűen csak virágokkal, növényekkel és friss dekorötletekkel tehetjük meg. Hogy a rövid kis teret optimálisan tudjuk kihasználni, vásároljunk egy sarokasztalt és sarokfoteleket, ami egy kis erkély számára ideális választás. Helyezzen asztali virágokat, edényeket, italokat az asztalra.

Illatozó növények az erkélyünkön
Illatozó növények az erkélyünkön

 

Az erkélyünkön lévő kertnek nem muszáj mindig nagynak lennie. Kis négyzetméterű területen is ki tud alakítani egy virágzó oázist. Ehhez virágokra és cserjékre lesz szüksége. Ami fontos, hogy legyenek robosztusak, és bírják a téli hideget is, sőt a nyári forróságot is. Erre tökéletes a petúnia, begónia, rózsa, dísznövények, stb. Vegye figyelembe elhelyezésükkor a virágzási időszakot. A magasba kúszó mászónövények később védelmet nyújthatnak a kíváncsi szemek elől is, és félárnyékot adhatnak a nyári melegben.

Dizájnos virágcserepeket már többféle variációban is kaphatunk- akaszthatóakat, állóakat, metállból, műanyagból vagy betonból készülteket. Akié a választás, azé a döntés. De ezeket nem feltétlen kell boltban vásárolnunk. Saját magunk is szépíthetünk régi darabokat.

Ezekhez ötleteket korábbi cikkünkben olvashat: Kerti bútorok festése, ahogy eddig még nem láttad

Izgalmas futónövény a pink erkélyfalon
Izgalmas futónövény a pink erkélyfalon

A kérdés marad: milyen stílust szeretne erkélyének adni? Több kialakítási lehetőség áll rendelkezésünkre a klasszikustól, a modern és egyszerűn át a vintage-ig. Az erkély lehet hidegen fehér, rikítóan színes, vagy teljesen zöld is. Engedje el a fantáziáját, és döntse el, hogy mire vágyik, mikor szabadidejét a teraszán, erkélyén tölti!

Talán képgalériánk is segítségére lesz a megfelelő stílus kialakításában.