Ötletek étkezőkhöz

Üde, nyári hangulatú étkező

Üde, nyári hangulatú étkező

Látvány

Ebben az étkezőben iga­zán üde, nyári hangulat uralkodik a sárga falaknak, a ragyogó fehér bútoroknak és a lágy kék színfol­toknak köszönhetően. A hatalmas ablakon csak úgy árad be a fény, mely tovább élénkíti az összképet, és egész évben a nyarat idézi.

Színek

A halványsárga szín szin­te bármely szobát üdébbé vará­zsol, és nagyszerűen mutat ott is, ahol nincs elegendő vagy termé­szetes napfény. Ez a helyiség már amúgy is világos, így a napsütöt­te színek még tovább fokozzák a könnyed, szellős összhatást. A másik két kulcsszín itt a kék és a fehér, az a klasszikus összeállí­tás, mely a cornwalli kerámiák és a bárányfelhős nyári ég árnyala­tait adja vissza. A padlóburkolat is tompa, ám meleg hatású, pont megfelelő ehhez az enteriőrhöz.

Bútorok

A bútorokat illetően az egyszerű elegancia jellemzi a teret. A háttámlás székek fehér szí­ne könnyedebb megjelenést biz­tosít, míg a hatalmas, téglalap alakú asztal méretét a kék asztal­terítő oldja. A fehér, üvegajtós tálalószekrény egy tradicionális walesi bútordarab modern válto­zata, mely nagy tárolókapacitás­sal rendelkezik. A polcok mögött használt mintás anyag egyénisé­get kölcsönöz a bútornak, mind­emellett tökéletes összhangot képez a párnahuzatok mintáza­tával is.

Étkészlet

A fehér porcelán ét­készlet klasszikus választás, mely soha nem megy ki a divatból, és rendkívül sokoldalúan használ­ható. Ennél a színnél maradva különféle darabokból is összeál­líthatunk egy szép kis gyűjte­ményt, hiszen színüknél fogva passzolnak egymáshoz. Néhány darabon folytatódik a kék-fehér téma, mely kellemes, vidéki lég­kört teremt.