Ötletek konyhákhoz

Lágy kék konyha

Lágy kék

Látvány

Bár ez a konyha megle­hetősen kicsi, a lágy, kék árnyala­toknak és a rengeteg, körültekintéssel megtervezett tárolónak köszönhetően mégis tágasnak hat. A hűtőt és a mikrohullámú sütőt az erre a célra tervezett be­épített szekrényekben rejtették el, így a tér kevésbé tűnik zsúfoltnak, ugyanakkor az egyik falon végig­futó, nyitott polcnak köszönhető­en mégis akad elég látnivaló, ami egyedivé teheti a helyiséget.

Színek

Lehet, hogy a kéket túl hidegnek találjuk, azonban vilá­gosabb árnyalatai tökéletesen alkalmasak az üde és szellős at­moszféra megteremtéséhez. Itt a beépített szekrények ajtaját mélytürkizre, a falakat pedig vi­lágosabb kékre festették. Az ezekkel harmonizáló kékek lehe­letnyi zölddel keverednek a mo­zaikcsempéken, melyek élénk, mégis harmonikus cseppfelfogó falat alkotnak.

Bútor

Ez az elegáns szekrénysor maga a megtestesült egyszerű­ség: elegáns és modern, akárcsak diszkrét fémfogantyúi. Egyedi stí­lusát élénk színének köszönheti. Az eredeti ajtókat először univerzális alapozóval kezelték, s ezután festették le. A maximális térki­használás érdekében az egyik üres falra MDF-lapokból készült nyitott polc került.

Cseppfelfogó felület

Cseppfel-fogóként nagyszerű látványt nyújt a mozaikcsempe, s mint­hogy négyzethálóra rögzítve kapható, könnyedén burkolha­tunk vele sokféle felületet – az ilyen csempe nehézség nélkül il­leszthető akár keskeny helyekre is, míg a hagyományosat ilyen­kor gondosan ki kell szabni. Ren­geteg színben árusítják, ezért könnyen találhatunk olyan ár­nyalatot, amely tökéletesen illik a konyhánkhoz.

Kiegészítő

A fehér alapon kék csíkos kerámiák gyönyörűen har­monizálnak a konyhával, ami egyáltalán nem mellékes, mivel egy részük nyitott polcokon áll. Nagyszerű látványt nyújtanak az üvegből készült tárolóedények is. Jó ötlet az üvegek aljára címkét ragasztani, és ráírni az adott élelmiszer lejárati idejét, mivel ha már kidobtuk az eredeti csoma­golást, erre nehéz lesz visszaemlékeznünk.