Ötletek konyhákhoz

Könnyed és szellős hangulatú konyha

Könnyed és szellős hangulatú konyha

Látvány

E beltér könnyed és szellős hangulatát a fehér és faszínű felületek némi pirossal fűsze­rezett egyszerű összeállítása adja. Nagyvonalú méretének köszön­hetően rengeteg a tárolóhely, ele­gáns, modern látványa és dupla sütője révén pedig e konyha ven­déglátáshoz is tökéletes.

Színek

Ha konyhánkat világo­sabbá akarjuk tenni, válasszunk halvány árnyalatokat. Itt legin­kább fehérrel dolgoztak, de épp ilyen megfelelők a pasztellszínek is. A fehér felületek sterilitását itt a bükk munkalap és a bambusz­ból készült padlóburkolat töri meg és teszi barátságosabbá, a piros törlőruhák és bádogdobo­zok pedig felpezsdítik a látványt.

Padlóburkolat

A padló bam­buszból készült, s mivel a bam­busznád fűféle – tehát a padló előállításához nem kellett ke­ményfát kivágni -, a megoldás valóban környezetbarát. A bam­busz igazi megújuló alapanyag­forrás, mivel komplex gyökérze­tének köszönhetően a nád learatása után rendkívül gyorsan újra nő. Konyhák számára töké­letes padlóburkolat: jó a kopásállósága, ellenáll a szennyeződés­nek és jól tűri a nedvességet is. Simára csiszolt felülete szerte­szórja a fényt, miáltal a konyha napfényes, tágas hatást kelt.

Sütő

Ebbe a konyhába két dup­la sütőt is beépítettek, melyek fölött beépített gáztűzhely talál­ható. E két sütő valóban olyan luxus, melyet csak effajta nagy konyhában engedhetünk meg magunknak, de ha egyszer ren­delkezésre áll a szükséges tér, és elhivatott szakácsok vagyunk, a megoldás ideális. Másik meg­oldás lehet egy nagy, sparhelt jellegű tűzhely beépítése, azon­ban két hagyományos sütő együtt sokoldalúbb és még együttvéve is olcsóbb.

Cseppfelfogó felület

A négyzet alakú fehér csempe kissé jelleg­telen, érdekesebbé tehetjük a látványt, ha inkább téglalap alakút választunk. Ezek is olcsók, ugyanúgy belesimulnak a fehér színösszeállításba, mégis feldob­ják a cseppfelfogó falburkolat fe­lületét. Itt a csempeburkolatot fehéren fugázták, megőrizve üde és tiszta látványát.