Konyha

Konyhai trendek, amiket te is imádni fogsz

A lakberendezési trendek jönnek és mennek, a folyamatos változás pedig különösen érinti a lakás egyik központi helyiségét – a konyhát. Mutatunk néhány olyan konyhai trendet, amely újra és újra visszatér és amelyekért biztosan te is odaleszel!

Nyitott polcok

Újra hódítanak a nyitott polcok, ahol igazán meg tudod mutatni, milyen is a te stílusod. Zárt szekrények helyett tartsd nyitott polcokon az étkészleteidet, a tálakat és bögréket. Hogy igazán trendi legyen a berendezés, tedd túlméretezett befőttesüvegekbe a hozzávalókat – például a tésztát vagy a gabonapelyhet. A nyitott polcokon büszkén mutogathatod színes tányérjaidat – hiszen miért ne gyönyörködhetnénk bennük akkor is, amikor épp nem használjuk őket?

Réz, beton, tégla és csövek

Az indusztriális stílus nem hogy visszatért, de talán soha ki sem ment a divatból. A befejezetlennek tűnő nyers stílussal sosem lőhetsz mellé, hiszen az modern és kifinomult hatást kell majd. Kombináld a betont réz színekkel, a téglát pedig feketével – így valódi New York-i dizájnt varázsolhatsz a konyhádba. Sőt, az sem gond, ha elvétve egy-két cső is szem előtt marad – fesd le hőálló fekete vagy fehér festékkel és máris dekoráció lesz belőle!

Páratlan szekrény, páratlan tányérok

A „rosszul összepárosított” (angolul: mismatched) konyhabútorok most élik fénykorukat. Válassz két különböző színt, legyen az alsó szekrénysor az egyik, a felső rész pedig a másik színű. Ezzel egyrészt változatosságot csempészel a kompozícióba, másrészt pedig a megfelelő színek – alul sötét, felül világosabb – kombinációjával nagyobbnak hat majd a tér. A felemás konyhaszekrény mellett kísérletezz bátran az étkészletek megbolondításával is. Helyezz ellentétes színű tányérokat egymásra tálaláskor, vagy használj egy-két mintás darabot az egyforma színek között.

Tipp: Akár az összes tányérod lehet különböző mintázatú, de a harmónia érdekében válogass azonos színtónusok közül – például legyen mindegyik darabon fehér, vagy kék!

Viszlát fehér, helló színek

Még mindig népszerű választás a tiszta fehér konyhabútor és étkészlet használata, de egyre inkább kerülnek előtérbe a színes bútorok és kiegészítők. A konyhai felújítás általában hosszú távra szól, így csak akkor érdemes elhatározni magunkat egy új trend mellett, ha az az elkövetkező években is tetszeni fog. Az egész konyhabútor lecserélése helyett fesd ki a szekrények ajtaját, vagy cseréld le a fogantyúkat, így kis költségvetésből nagy változást hozhatsz a térbe. Ha unod a fehér étkészletedet, de nem szeretnéd teljesen lecserélni azt, akkor vegyél néhány színes, extrém darabot – így biztosan nem lesz többé unalmas a teríték! Akár színes, akár fehér étkészletre vágysz, a FAVI.hu bútorkeresőn biztosan megtalálod, amit keresel!