Hőszigetelő festék

Bababarát festék gyerekszoba kifestéséhez [SZAKÉRTŐ]

A babavárás során az egyik legfontosabb feladat a babaszoba kialakítása. A hazaérkező babát kész szoba kell, hogy fogadja, ám ennek megtervezése és összeállítása nem is olyan egyszerű. A színeken és bútorokon túl olyan lényeges dologra is gondolni kell, mint hogy mivel festjük le a szoba falait.

Erre figyelj a babaszoba kifestése előtt!

Természetesen, először mindenkinek a festék színe jut eszébe, pedig nem ez az egyetlen fontos szempont, mikor a beltéri falfestéket választunk. Az otthon valamennyi helyiségénél, de a babaszoba esetében különösen fontos tényező, hogy káros anyagoktól mentes festéket használjunk. Sok beltéri festék a felvitelét követően akár hónapokon át is párologtatja magából a mérgező anyagokat, szennyezetté teszi a levegőt a lakásban, ezt pedig a babaszobában mindenképpen el kell kerülni.

Milyen veszélyekkel járhat egyes falfestékek használata?

A latex és olaj alapú festékek illékony szerves vegyületeket tartalmaznak, melyek kipárologva ártalmasak az egészségre. Bekerülnek a szoba levegőjébe és akár több hónapon keresztül szennyezik azt.

A VOC irritálhatja a légzőszerveket, asztmás tüneteket okozhat, szemirritációt válthat ki. Hosszútávon egyéb káros hatásai is lehetnek, vese- és májbetegséget idézhet elő, növeli a daganatos megbetegedések kockázatát.

Mi az a VOC?

A VOC a levegőben előforduló szénhidrogén származékok összefoglaló neve. Ezek a napsugárzás hatására reakcióba lépnek a nitrogén-oxidokkal. Mikor megtankoljuk az autót, párolgással ezek az anyagok a levegőbe kerülnek, de ugyanez történik abban a szobában is, amit káros anyagokat tartalmazó festékkel festünk ki.

Válassz alacsony VOC tartalmú festéket!

A babaszoba kifestéséhez olyan terméket használjunk, ami alacsony VOC tartalommal rendelkezik. Ezeknél nem kell tartani a káros anyagok levegőbe kerülésétől, az egészségi kockázattól. A Protektor festék VOC tartalma, 0,000 g/l, azaz VOC mentes, ami kategóriájában egyedülálló termékké teszi.

Mitől más a Protektor kerámia tartalmú festék?

Apró kerámiagömbök találhatók benne, amik nem csak a tökéletes fedésről, de a hőszigetelésről is gondoskodnak. A gömbök homokszem méretűek, ám nagyon fontos funkciót látnak el.

Könnyen tisztán tarthatod a falakat!

A babaszobából hamarosan egy kisgyermek szobája, élettere lesz, ahol különösen fontos, hogy a falakat könnyen tudjuk tisztítani. A hagyományos festékeken megül a por és a firkálások nyomait sem fogjuk tudni eltávolítani róluk. A Protektor festék azonban bírja a dörzsölést, így egyszerűen megtisztítható.

Hőszigetelő kerámiagyöngyök

A babaszoba hőszigeteléséről is gondoskodhatsz a Protektor festék használatával. A kerámia bevonatnak köszönhetően a hő egyenletesen oszlik el, a bevonat visszasugározza azt a helyiségbe, kellemes meleget biztosít és megakadályozza a penész megjelenését.

A Protektor beltéri falfestékkel tehát elkerülheted a penészedést, elvégezheted a szoba hőszigetelését és úgy festheted ki minden igényt kielégítően a szobát, hogy közben nem káros anyagok sem kerülnek a levegőbe. A Protektor tehát minden szempontból ideális a babaszoba kifestésére, és alkalmas arra, hogy saját kezűleg végezd a munkát, szakember nélkül!

Így csináld!

Ha magad szeretnél a Protektorral festeni, a következő tippeket kövesd:

  • Az ecsetnek csak az ⅓ részét mártsd a festékbe, hogy ne tudjon lecsepegni. Hogy a sörték közé is bejusson a festék, kocogtasd a festékesdoboz széléhez!
  • Jobb kezesek a felső sarkoktól kezdjék a szoba kifestését és haladjanak balról jobbra, így rálátásuk lesz a már lefestett részekre. Bal kezeseknél ennek a fordítottját célszerű csinálni!
  • A falakon érdemes hengerrel végezni a festést, míg a nehezen hozzáférhető helyeken (nyílászárók, konnektorok körül) használj inkább ecsetet!
  • Átlósan húzd és tartsd 45 fokos szögben az ecsetet. Hosszú, változó irányú vonásokkal eltüntetheted az ecsetnyomokat és egyenletesebbé teheted a végeredményt!

Színválasztás

Ha ragaszkodsz a rózsaszínhez, azt ne az egész szobában alkalmazd! Törd meg az egyhangúságát egyes részek barnára vagy szürkére festésével. A pasztell színek helyett bátrabban is választhatsz, az élénk árnyalatokkal vidámabb hatást érhetsz el.