Ötletek konyhákhoz

Régi konyha a lehe­tő legkevesebb kiadással

Régi konyha a lehe­tő legkevesebb kiadással

Látvány

Ez a régi konyha a lehe­tő legkevesebb kiadással válto­zott át élénk és mókás helyiség­gé. Eredményképpen vidám csempékkel, számtalan feltűnő porcelánáruval díszített, karibi hangulatot árasztó színgazdag konyhát kaptunk.

Színek

A régi konyhabútort élénkzöld festékkel keltették élet­re, minek következtében teljesen megváltozott a hangulata, és mo­dernebb külsőt kapott. Folytatás­ként ez az erőteljes árnyalat jele­nik meg a munkapult kis mozaikcsempéin is. Itt a ragyogó fehér, vörös, kék és zöld színek képviselik az élénk tónusokat, melyek mégsem alakítanak ki túl domináns felületet. Az ehhez tár­sult színpompás tányéroknak és színes poharaknak köszönhetően egy, az egész teret átható energi­kus enteriőr jött létre.

Konyhabútor

Egy régi konyha­bútor átalakítása sokszor nem kerül többe annak átfestésénél. A modernebb megjelenés érde­kében szereljünk fel a képen lát­ható fényes fémmodellekhez ha­sonló, teljesen új fogantyúkat is. Ha azonban már az ajtófrontok stílusát sem bírjuk elviselni, alakítsuk át vagy cseréljük le őket. Ehhez egy ügyes kezű asztalosra lesz szükségünk. A leginkább költséghatékony választás az aj­tók átfestése marad.

Csempe

Ez a cseppfelfogó hátfal egy kevés festéknek köszönhető­en teljesen új életre kelt. A tökéletes és professzionális eredmény érdekében maszkoljunk ki min­den egyes csempelapot, majd ké­zi festés helyett inkább fújjuk le a felületet. A mutatós munkapult mozaiklapocskáit egyesével ragasztották fel csemperagasztóval, majd utána fugázták ki a hézago­kat. Ez ugyan aprólékos munka, azonban az összkép garantáltan egyedi és gyönyörű.

Kiegészítők

Az antik fenyőpolc tökéletesen megfelel a fűszerek fa­li tárolására, mely nem csak stílusos elemévé vált a konyhának, de a fűszerek is elérhető távolságba kerültek. Legalább ilyen nagyszerű látványt nyújt a paprikafüzér is, mely mindemellett praktikus is. A festett fadobozban sorakozó kaktuszok feldobják az ablakpár­kányt, a fa tányérszárító rács pedig csodálatosan harmonizál a polc­cal, és a rusztikus hangulatot erő­síti az egész helyiségben.