Ötletek konyhákhoz

MDF-lapokból épített, felújított konyha

MDF-lapokból épített, felújított konyha

Látvány

A képen látható konyha­bútor egy meglehetősen költség­kímélő felújításon esett át – az eredeti ajtókat MDF-lapokból ké­szült elemekre cserélték, melyek lágy, krémszínű festékréteget kaptak Az így megtakarított pénzt ki­váló minőségű fogantyúkra, a munkapult elegáns peremére, illetve egy műalkotásszámba menő beépített tűzhelyre költötték.

Színek

A krém, a szürke és a lágy fehér árnyalatokból kiala­kított színösszeállítás klasszikus hatása oldja a modern designt. A krémszínűre festett, olcsó pol­cok átgondolt, harmonikus lát­ványt nyújtanak. A sötét pala padlóburkolat telt színével ki­emeli a krémszínű elemeket, to­vábbá meggátolja, hogy a helyi­ség túl tompa és halvány legyen.

Konyhabútor

MDF-lapokból ki­vágott ajtófrontok, majd keskeny csíkok kerültek a már meglévő konyhabútorra, amelyet csak ez­után festettek a kívánt krémszí­nűre. További stíluselemként és a professzionális kivitelezés érde­kében elegáns, mélyített fogantyúkat szereltek a szekrényekre, míg a munkapult rozsdamentes acélszegélyt kapott, mely klasszi­kus összképet nyújt.

Ablak

Egy olyan helyiségben, ahol túlnyomórészt a krémszín uralkodik, az ablakot díszítő füg­gönynek is mindenképpen illesz­kednie kell ehhez az összeállí­táshoz. Bátran használhatunk azonban olyan anyagot, mely más színeket is tartalmaz, hiszen így anélkül változtathatunk egy kicsit az összképen, hogy elronta­nánk. A képen elegáns, finom, vi­rágmintás római roló biztosít né­hány lágy zöld és gombaszínű tónust. A roló vízszintesen rán­colt sávjai tökéletesen harmoni­zálnak a konyhabútor ajtóival – mely újabb finom trükk.

Cseppfelfogó felület

Ez az ol­csó cseppfelfogó hátfal vékony MDF-táblából készült, melyet ké­sőbb magas fényű zománcfesték­kel kentek át. Ezt a festékréteget bármikor letisztíthatjuk, ráadásul a konyhabútorral megegyező szí­nű felület egyfajta folytonosságot biztosít.