Ötletek konyhákhoz

Színgazdag, rusztikus konyha

Színgazdag, rusztikus konyha

Látvány

Ebben a színgazdag és karakteres jegyekkel bővelkedő konyhában leleményesen és fantáziadúsan helyezték el a restau­rált rusztikus kincseket.

Színek

A helyiség sárga, krém és zöld színe vibráló, napsütötte kombinációt alkot, ami mellett a kis, lakkozott fafelületek terem­tik meg a vidéki stílusra oly jel­lemző meleg légkört. Az összha­tást a spaletták krémszíne, illetve a még ennél is lágyabb vajszínű falak oldják. A nagy belmagas­ságnak és a konyha széles kiter­jedésének köszönhetően a színek nem nyomják össze a teret, in­kább karaktert adnak neki.

Konyhabútor

Ezt a konyhabú­tort egy asztalos készítette és építette be. Ilyen megoldással pontosan olyan stílusú elemeket kapunk, mint amilyeneket szeret­nénk, ráadásul gyakran olcsób­ban jövünk ki, mintha egy szak­üzletben vásárolnánk meg a garnitúrát. A horonycsapos aj­tófrontokat fűzöldre mázolták, és az egyszerű, rusztikus összkép érdekében különféle fogantyúkat szereltek fel rájuk. A faliszekrények helyett itt egy vékony polc biztosítja a tárolóhelyet. Ez keret­be foglalja a falat, és azokat az edényeket, melyek ezen belül lógnak. Ennek a rusztikus, köz­vetlen enteriőrnek a modern tűz­hely és a páraelszívó kölcsönöz modern megjelenést.

Mosogató

Itt a régi porcelánmosogató a konyha ékessége. Ehhez hasonló darabokat vásá­rokon vagy régiségkereskedők­nél találhatunk, gyakran teljesen felújítva és beszerelésre készen. Ha tetszik ez a stílus, de mégis in­kább új terméket vásárolnánk, keressünk fel fürdőszoba és konyhabútorokat árusító keres­kedéseket, ahol manapság már rálelhetünk egy-két retro darabra is.

Bár az ilyen típusú mosogatók nagyon mutatósak, általában mé­lyebbek és szélesebbek is, mint a hagyományos változatok, így jóval nagyobb helyet és több vi­zet igényelnek. Mindezek mellett, ha a poharakat vagy a tányérokat a széléhez koccantjuk, sokkal könnyebben eltörnek. Ez talán kevésbé megbocsátható, mint a modern rozsdamentes moso­gató látványa.