Ötletek konyhákhoz

Modern konyha lágy színekkel

Modern konyha lágy színekkel

Látvány

Ez a modern konyha egyszerű ajtóival és lágy színösszeállításával kortárs stílusú össz­képet sugall. A kiváló minőségű csaptelep, kiegészítők és csepp­felfogó hátfal takaros külsőt köl­csönöz a térnek még akkor is, ha a konyhabútor ajtófrontjai olcsó MDF-lapokból készültek.

Színek

A lágy kék színnel könnyű együtt élni, s ez az árnyalat ad ennek az egyszerű és egyszínű konyhának is eleganciát. A kony­habútornál enyhén halványabb árnyalatot kapott a fal, mely egy kis mélységet ad. Az üvegből ké­szült cseppfelfogó hátfal amellett, hogy látni engedi ezt az árnyala­tot, még egy kis csillogással is emel hatásán. A fehér, króm és szilvakék kiegészítők emelik az összképet, a fatónusú munkafelü­let pedig melegséget áraszt, ami nagyon fontos, mivel a kék leg­több árnyalata hideg hatású.

Konyhabútor

Elavult konyhánk felújításának egyik leggazdasá­gosabb módja, ha a régi ajtófron­tokat MDF-lapokból összeállított elemekre cseréljük. Már a barkácsboltokban méretre vágathat­juk az anyagot, s a már meglévő sarokpántokat nagy valószínű­séggel újból használhatjuk az új ajtókon is. Ezt követően már csak át kell festenünk a kívánt színnel az ajtófront felületét. A teljesen egyszerű ajtók nem kötelezőszerűen unalmasak. Megfelelő szín­kombináció és néhány hosszabb, kihívó fogantyú segítségével azonnal elegáns és kortárs stílusú összképet alakíthatunk ki.

Cseppfelfogó felület

Az üveg ideális cseppfelfogó hátfal: vízál­ló, könnyen tisztítható, és jóval egyedibb megoldás, mint a csem­pe. Mindemellett a konyha szellő­sebbnek és világosabbnak tűnik általa. Kérjük meg az üvegest, hogy vágja méretre az üveglapot, majd tükörfejű csavarral rögzítsük a helyére.

Padlóburkolat

Ez a szokatlan padlóburkolat valójában nem más, mint világos, laminált tikfa. Tökéletesen használható ebben a helyiségben, melegséget áraszt, ráadásul nagyszerűen harmoni­zál a halványkék színösszeállítás­sal is. A laminált lap jóval ol­csóbb, mint a tömör fapadló, s számtalan változatban és felület­tel megvásárolható.