Ötletek nappalikhoz

Ez a nappali a viseltesen elegáns, rusztikus látványt kelti életre

Ez a nappali a viseltesen elegáns, rusztikus látványt kelti életre

Látvány

Ez a szoba a viseltesen elegáns, rusztikus látványt kelti életre. A szemet gyönyörködtető könnyedségű, bájosan karakteres tárgyak palettája a bolhapiac kin­cseit és a nagymama használt darabjait tartalmazza.

Színek

A látvány sikerének kul­csa a lágyan fakó színösszeállítás. A tompa violaszín a falakon álomszerű és elegáns, a virág­mintás kelmék fakuló színei kifi­nomultságot sugároznak, míg a rengeteg fehér – a kanapén, a padlón és a kandalló keretén – egyszerűséget és frissességet ad.

Bútorok

A vidéki berendezési minták kényelmes, otthonos, lágy vonalvezetésű és anyag­használatú darabokért kiáltanak. Ez a süppedős kanapé tökéletes a ráhalmozott bájos, virágmintás párnákkal. A bőrfotel a másik klasszikus vidéki bútordarab – minél kopottabb, annál jobb.

Fal

A faborítás állandó vidékies hatást eredményez. Mindenhol alkalmazhatjuk, korlátozhatjuk egy vagy két oldalra, vagy körbe­futtathatjuk félmagasságban is. Használhatjuk különböző hibák – egyenetlen vakolat, sérült tapéta – eltakarására.

Kiegészítők

A rusztikus enteriő­rökben a több valóban több, te­hát felejtsük el a minimalizmust, és zsúfoljuk tele a kandallópár­kányt, valamint az asztalokat kedves tárgyakkal. Régi kedven­ceinknek is új feladat jut: a korsó vázává alakul, a teás kancsó cse­repes virág kaspója lesz, és a használt, bőrbőröndök kávézó­asztallá változnak. A tökéletes hatás kedvéért keressük meg az egymáshoz viszonyított helyüket.