Ötletek nappalikhoz

Kreatív észak-afrikai nappali

Kreatív észak-afrikai nappali

Látvány

Ezt a nappalit egy észak-afrikai otthon gazdagon fű­szerezett színvilága, alacsony bú­torzata, pazar szőnyegei és ívelt kovácsoltvas dísztárgyai ihlették.

Színek

Az észak-afrikai színvilág bővelkedik a telt, földszínű és fű­szeres árnyalatokban – ezek soha nem rikítóan feltűnőek, mindig lá­gyak és érzékiek. Égett narancsszí­nek és aranysárgák, sötétvörösek és kékek, mind-mind nagyszerűen megférnek egymás mellett egy meleg, egzotikus szobában.

Bútorok

Az alacsony ülőma­gasság kulcseleme a mór ente­riőröknek, és ideális a pihenés­hez is. Lehetőleg bőrből vagy természetes szövetekből készült ülőkéket és puffokat válogas­sunk össze, és szórjunk szét sok színes, kelim- vagy selyemhu­zattal borított párnát. A padlóra terített színes szőnyegek megnyugtató és közvetlen hangula­tot teremtenek.

Fal

A falakat a mór otthonokra oly jellemző bordűrök, minták és szép virágmotívumok díszítik. Az égetett sáfrányszínű alapréteget nagy ecsettel átkenték, mely kis­sé antik hatású felszínt eredményezett. Ezt egy virágmotívum, illetve egy fekete, terrakotta és kék színű szegélycsík ékesíti. Alatta hamisítatlan, észak-afrikai stílust idéző áttört mintázatú stencilsor húzódik, mely finom, nosztalgikus légkört teremt.

Kiegészítők

A kovácsoltvas spa­nyolfal nem kimondottan prakti­kus célokat szolgál ebben a tér­ben, viszont sajátos megjelenésé­vel egyéniséget és mintát ad neki. A lámpások lágy gyertyafényt biztosítanak, míg a látványt a teás poharak és a plasztikus megjele­nésű virágok teszik teljessé.