Ötletek nappalikhoz

Világos és kényelmes nappali

Világos és kényelmes nappali

Látvány

Ez a világos nappali te­le van szellemes ötletekkel és érzéki részletekkel, melyektől a helyiség legalább annyira kényelmes, mint szép. A bőr és a műszarvasbőr keveréke, a csil­logó üveg- és a felcsiszolt kőtárgyak, a fonott felületek és a leg­puhább kasmír ízléses és érzéki környezetet teremt.

Színek

A békés légkör a nyu­godt, pihentető színeknek kö­szönhető. A visszafogott kéket a falak natúr tónusa változtatja egy kicsit melegebbé, míg a lágy krémszínű kasmír, a meleg gesz­tenyebarna bőr, a természetes anyagból fonott felületek és a fa telt színével mélységet kölcsönöz a halvány háttérnek.

Bútorok

A bőrkanapé klasszikus kortárs stílusú darab, mely soha nem megy ki a divatból. Ez egy olyan befektetés, mely meglehe­tősen drága, viszont sokáig hasz­nálható, és az évek előrehaladtá­val csak szebb lesz, s ahogyan érettebbé válik a bőr, úgy lesz fe­lülete egyre puhább.

Válasszuk a legnagyobb kanapét, ami még befér a nappaliba, így kényelmesen elnyújtózhatunk benne, majd vegyünk mellé egy eltérő anyag­gal kárpitozott fotelt. Egy egysze­rű, modern tikfából készült asztal határozott, dobozszerű vonalve­zetésével újabb hasznos bútorda­rab, melyet könnyedén a fal mellé állíthatunk, ha éppen útban van.

Ablak

A szarvasbőr hatású füg­göny pazar látványt nyújt, aho­gyan elterül a padlón. Elválasztja a szobát a külvilágtól, és a huzatot is kirekeszti – ez igazán jó hír an­nak tudatában, hogy a hő egyötö­de az ablakokon keresztül szökik el. A függöny két különböző színű anyagból készült, melynek söté­tebb árnyalata szélesebb sávot képez az alsó szélénél – ez szép és dekoratív részlet az amúgy egy­szerű függönyön.

Kiegészítők

A részletek még több érzékiséget és anyagszerű­séget hoznak a térbe. A fényes üvegvázák, egy sima fatál és es­ténként egy pihe-puha kasmírta­karó bársonyos játékteret alakít ki maga körül. Válasszunk olyan cserepes növényeket, melyek ter­mészetes illatukkal elárasztják a nappalit.