Fürdő

Shaker stílusú fürdőszoba

Tegyük a fürdőszobát világossá és levegőssé a praktikus Shaker stílusból merítve. Ez a levegős fürdőszoba a Shaker stílus több jellegzetes vonását magán viseli. Kiinduló­pontunk egyszerű, fehér szaniter: a viktoriá­nus vagy Edward-korabeli stílus tökéletes lesz. Itt klasszikus, kihajló peremű kád teszi jellegzetessé a helyiséget, amelyet kívül vilá­gos drapp színűre festettünk. A fehérre fes­tett falak friss és egyszerű megjelenésűek, a falambéria pedig megint a Shaker stílusra utal.

Shaker stílusú fürdőszoba

A természetes anyagok kulcsfontosságúak a Shaker otthonban: tükrözze ezt a fürdőszo­bánkban az, hogy a fafelületeket csupaszon hagyjuk, csupán világos pácot vagy lakkot használunk. A bútor lehet sima egyszerű vo­nalú, és az a legjobb, ha világos fából készül. A fogasszegélyek klasszikus kiegészítői a Shaker stílusnak, és tökéletesen megfelelnek arra, hogy fürdőszobai kiegészítőket, vagy akár képeket akasszunk rájuk. A természetes árnyalatú kockás padló lágy színhatású és mozgalmas. Ennek a berendezésnek az egyszerűség és zsúfolatlanság a lényege, úgyhogy használjunk ládákat vagy bádog­dobozokat, amelyek­ben mindent rende­zetten helyezhetünk el.

Mit használ­hatunk még?

  • drapp szőnyeg,
  • halvány színű vagy fehér fabútorok,
  • sötétebb árnyalatú terrakotta vagy szürkészöld.

Jellemzők:

  1. Legyenek egyszerűek a felületek. Néhány díszítő­elem – kagylók vagy gyer­tyatartók alkalmazásával elérhetjük a szükséges hatást.
  2. Ha a domináns terüle­teket fehérre vagy drapp színűre festjük, a részletek jobban érvényesülnek.
  3. A mintás, visszafogott színű linóleum házilag szőtt Shaker textília hatását kelti.