Ház

Miből lesz a cserebogár? A kőépület nagy átváltozása

Első pillantásra a berlini Obersee-n elsőosztályú a lakóterület. Csak a vigasztalan, unalmas, lapos építésű ház nem illik bele a látványba. Jörg és Karin Ritter befektetők számára a szürke betonépítmény formájában volt a nagy kihívás, amit sikerrel teljesítettek! Ma már egy belül világos és kívül bájos családi ház áll a régi helyén, a gyönyörű zöld természetben. Néhány stíluselemet meghagytak, míg mást masszívan át kellett építeniük.

Nézzük, hogy miből lesz az a bizonyos cserebogár!

ELŐTTE-UTÁNA
ELŐTTE-UTÁNA

 

 Lássuk miből élünk!

Berlin Lichtenberg városában áll ez a régi Németországból származó szürke betonépítmény. A fordulópontig az épület vendégházként szolgált.Nem a szépségéről híres, ez tény! Az 1970-es évek tipikus építészeti vonala a világos tükörmozaikkal teli lépcsőházon kívül a széles, műanyag tetőkarima, és a sok kis ablak.

A nagy átalakulás

A régi, ódon betonépítmény sikeres átalakításon ment keresztül. Egy sötét vörösfenyőruházatot kapott az új épület teste, ami meleg kontrasztot ad a fehér házszínnel. Az egykori bozóttól is megszabadították, így a teraszról szabad kilátásunk van a közeli tengerre.

Belülről is átalakítást nyert néhány dolog. A konyhát például az utcai oldalról a tenger felé néző oldalra költöztették át. De miért is nem építették alapból így? Érthetetlen! Egy betonfűrésszel tágították az ajtónyílásokat és az átjárókat, így sokkal tágasabb területek keletkeztek a házban. Nagyobb terek állnak rendelkezésre az étkezéshez, főzéshez, meg ami a legfontosabb, az ott való kellemes élethez. Ezenkívül pedig még inkább megnyitják a házat a széles ablakok, ezzel zavartalan kilátást biztosítva a kertbe.

Mennyivel szebb, mint ódon elődje!